Subotička visoka škola uvela kurseve za deficitarna zanimanja

Kao što se ni na posao više ne čeka, nego se aktivno traži, slični tokovi su i u sferi obrazovanja. Kako bi opstala na tržištu, jedna subotička visoka škola ne samo da je proširila spektar zanimanja za studiranje, nego je uvela i kurseve za zanimanja koja nedostaju na tržištu rada, ali i programe kojima svoje nauke približavaju građanima.

Visoka škola strukovnih studija iz Subotice obrazuje vaspitače, trenere, nutricioniste i strukovne medicinske sestre. Pored ovih dvogodišnjih i trogodišnjih strukovnih studija, istražujući potrebe tržišta rada, uveli su i kurseve za dadilje, negovatelje, dečije animatore i operativne trenere.

“Radi se o kursevima koji traju četiri meseca, koji su sertifikovani i priznati u zemlji i inostranstvu i koji omogućavaju polaznicima koji ih završe da pronađu posao ne samo u našoj zemlji, nego i u inostranstvu, s obzirom na zanimanja koja nudimo”, kaže saradnica za odnose s javnošću ove ustanove Gordana Vukov Ciganjik.

Ukoliko imate problem s kilogramima, želite da promenite način ishrane ili više da se bavite fizičkim aktivnostima, škola je osmislila i četvoromesečnu radionicu posvećenu zdravim stilovima života, koje će voditi nutricionisti, treneri, farmaceuti i psiholozi.

“Ovaj program koji počinje prvog marta obuhvata prvi pregled, izradu dijete, sedam kontrolnih pregleda, šesnaest treninga prilagođenih potrebama polaznika, četiri edukativne radionice psihološkog savetovališta, četiri predavanja – interaktivne radionice na temu pravilne ishrane uz izrađene pojedinačne jelovnike i mentorsku podršku”, dodaje ona.

Pored svega navedenog, škola će u narednom periodu organizovati i niz tribina i predavanja u kojima će učestvovati i njihovi studenti, sa širokim spektrom tema. Više informacija se može pronaći na internet sajtu ove ustanove.

 

RTVKOMENTARI

 1. Djuka kaže:

  cetvoromesecni kursevi, “sertifikovani u zemlji i inostranstvu”?!?!
  dabogda vas negovala strukovna medicinska sestra, sa znanjem stecenim na kursu od 4 meseca.
  koja kloaka od drzave, cccc…

 2. stormwatch kaže:

  Samo da vas podsetim da je ovde nekada bila Osnovna Skola Vežbaonica, ona ce to i uvek ostati….a jednoga lepoga dana, ce tu opet biti osnovna Skola.

 3. Metikosa kaže:

  Djuka, malo bolje procitaj vest,’pa onda trabunjaj…

 4. Djuka kaže:

  @Metikosa

  imas problema sa razumevannjem relativno jednostavnog teksta:
  http://kursevi.vsovsu.rs/kurs-za-dadilje-babysitter/
  http://kursevi.vsovsu.rs/nega-starih-lica/

  dabogda ti roditelje pazio Zdravstveni Negovatelj, a bebu Dadilja – nakon ovih 4-mesecnih kurseva.

 5. Pera kaže:

  Treba da se promosive IT industrija pre svega .Da Visa Tehnicka skola ima mogucnost dobijanja Master studija.Da se grad ozbiljno pozabavi sa prekvalifikacijama i obukama i IT sektoru.

OSTAVITE KOMENTAR