Subotičke fabrike među najvećim poreskim dužnicima

Poreska uprava Srbije objavila je spisak najvećih poreskih dužnika, koji predvodi Zastava oružje iz Kragujevca sa 6,48 milijardi dinara duga. Na drugom mestu je Simpo iz Vranja koji duguje 3,98 milijardi dinara, navodi se na sajtu Poreske uprave. Na listi od prvih deset najvećih dužnika nalazi se čak dve firme iz Subotice.

 

poreski-duznici

 

Od trećeg do desetog mesta na lisit najvećih dužnika rasporedili su se:

 

Sloboda iz Čačka (2,54 milijarde dinara)
Krušik iz Valjeva (2,19 milijardi)
Namenska u okviru Prve petoletke iz Trstenika (1,79 milijardi)
Borba iz Beograda (1,72 milijarde)
Lola livnica iz Beograda (834 miliona)
Mera invest iz Beograda (829 miliona)
Simeks iz Subotice (809 miliona)
Montera iz Beogada (807 miliona)
Hemijska industrija Zorka iz Subotice (768 miliona)
Luka Beograd (667 miliona).


Među najvećim poreskim dužnicima su Fudbalski klub Crvena zvezda sa 438 miliona dinara, kao i Farmakom, Industrijski kombinat Guča iz Lučana, Veterinarski zavod iz Zemuna, medijska kuća Pink internacional, Fudbalski klub Vojvodina, Omladinski fudbalski klub (OFK) Beograd, Novosti.

 

U listu najvećih dužnika prema podacima do 20. decembra 2013. godine uvršćeni su i Ministarstvo zdravlja, Republički geodetski zavod, PIO fond, Republički fond za zdravstveno osiguranje i Železnice Srbije.

 

Na spisku najvećih dužnika je 460 aktivnh pravnih lica, 869 firmi koje su u stečaju i likvidaciji, 187 su u restrukturiranju, 360 je brisano iz registra, 83 je onih kojima je oduzet poreski identifikacioni broj (PB) i 1.000 preduzetnika.

 

Poreska uprava nema mogućnost da prinudno naplati dug od preduzeća koja su u stečaju ili restrukturiranju.

 

Među preduzećima koja su u stečaju, najveći dužnik je Beobanka, čiji je dug 30,1 milijardu dinara, Astra banka sa 19,6 milijardi dinara, Beogradska banka sa 16,4 milijarde dinara. Sartid ima dug od 6,84 milijarde.

 

Među preduzećima u restukturiranju najveći dužnik je preduzeće Zastava automobili iz Kragujevca sa 5,3 milijarde dinara duga. Objavljivanje spiska najvećih poreskih dužnika u Srbiji propisano je Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

 

Akter, BetaKOMENTARI

 1. Stipane,siti se... kaže:

  …zar oni,koji kupuju firme ne kupuju i dugovanja istih ??? (HI Zorka)

  Za Simex mi je sve jasno.Samo cekam da potruje sve jetre i vododerine ovog regiona!!! 

  J****M TI DRZAVU KOJA TO DOZVOLJAVA !!!  

 2. jasso kaže:

  kako moze vise ZORKA da bude duznik kad od nje je samo ostala ledina zarasla u travu???

 3. zorandjala kaže:

  kad su nas razmotali iz zorke MILIJA BABOVIC  virtro grupa ili kako se zvala na celu sa opstinskim rukovodstvom su nam odzali opelo ispred fabrike i rekli da za nas nema para jer opstina uzima pare za porez od kupca {ta grupa}.cak su bili prisutni novinari i snimatelji. ajde sad inspekcije i komisije onog ko je utaijo porez pod kljuc .a mi radnici smo imali pravosnazna sudska resenja da nam se dug za plate mora isplatiti ali i to je ubrisano zbog poreza, a moze biti da smo MI KOJI SMO BILI NA TOM OPELU SUNTAVI pa neznamo o cemu se tu radi.

 4. Usputachni kaže:

  Jel neko primetio da je najvise duznika iz Beograda??? Jel to vec napravljen beogradski pasaluk ili to tek sledi? Sta bi tek bilo da nam drzava nije centralizovana i da se sve nesliva u BG?! Ono nisam separatista ali pitam se samo!

 5. bivsi kaže:

  sta rec samo lopovluk i nista vise

OSTAVITE KOMENTAR