Subotičke ose treće na turniru

Proteklog vikenda Subotičke Ose su učestvovale na međunarodnom turniru u ultimate Frisbee-ju u Iloku u Hrvatskoj. Na turniru je učestvovalo 8 ekipa iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije. Ekipe su bile raspoređene u 2 grupe po 4 ekipe u svakoj.

 

U grupi A su bili MamuTi na Travi (Hrvatska), Air Djewrek (Srbija), Szufla (Mađarska) I Hallod300 (Mađarska), dok su u grupi B bile ekipe Cosmo (Slovenija), UFC Lukavac (BiH), FDK Zagreb (Hrvatska) i Subotica Wasps (Srbija). Utakmice su se trajale 75 minuta ili do 15 poena.

 

Turnir su u jutarnjim časovima otvorile ekipa domaćina FDK Zagreb protiv Subotičkih Osa. Ponešeni euforijom svojim prvim učešćem na međunarodnom turniru Subotičke Ose su ušle uplašene u meč i dozvolile ekipi Zagreba da povede sa 3:0.Nakon tog rezultata je usledela stabilnija igra Osa i povratili su se u meč da bi čak poveli na poluvremenu sa 7:3. Do kraja meča su Ose odigrali svoju igru i odneli prvu pobedu protiv domaćina sa rezultatom 7:13.

Usledio je mec pauze dok su se igrali mečevi prve grupe da bi zatim naredni meč Ose igrale protiv UFC Lukavca. S obzirom da je i Lukavac bio nova ekipa na turniru, Ose su opušteno ušle u meč i to se ispostavilo kao greška. Meč je bio gust i igrao se poen za poen do poluvremena. U drugom poluvremenu manjak igrača  UFC Lukavca (7 igrača je svega igralo, bez izmena) je sustigao umor i to su Ose iskoristile u svoju korist i privele meč laganom kraju i pobedi od 9:15.

 

Pobedom nad Lukavcom, Ose su bile obezbedile plasman u polufinale i minimum četvrto mesto na turniru. Poslednji meč u grupi se ispostavilo kao i ključni za ekipu iz Subotice. Cosmo iz Maribora je takođe zabeležio 2 pobede u grupi i bio je ovo meč za prvaka grupe i dobijanje potencijalno lošije ekipe u polufinalu. 9 igrača Subotickih Osa (7 igraca Osa i 2 igraca Disko Klipana iz Šapca) se suprostavilo ekipi Cosmo-a koja je brojala 8 članova. Meč je tekao očekivano za obe ekipe. Igrao se poen za poenom da bi Cosmo otišao na poluvreme sa boljim rezultatom. Drugo poluvreme se igralo manjim tempom jer su obe ekipe bile iscrpljene i u ovom slučaju ekipa sa više iskustva se domogla pobede i prvog mesta u grupi.

 

Za nedeljno jutro su planirana polufinala izmedju Air Djewreka protiv Osa i na drugom terenu Hallod300 i Cosmo-a. Mnogi bi rekli finale pre finala utakmica između Djewreka i Wasps-a. Utakmica je tekla kao što se i mislilo, poen za poenom. Djewrek je otisao na poluvreme sa prednošću od dve razlike, ali su Ose u drugom poluvremenu pojačale tempo i došle do prednosti od 8:9. Nažalost za mladu ekipu iz Subotice, iskustvo je prevalilo na kraju i ekipa iz Novog Sada je pobedila sa 11:10.U drugom polufinalu ekipa Cosmo-a je ubedljivo pobedila ekipu Hallod300 i plasirala se u finale.

 

Utakmica za treće mesto je bila iscrpljujuća za obe ekipe. Hallod300 je nastupio samo sa 7 igrača i sustigao ih je umor, ali boljom igrom u prvom poluvremenu su se odvojili na 7:5. Ose su imale pojačanje od 4 igrača iz Šapca koja su osvežili ekipu i oslobodili su barem malo pritisak koji su imali igrači Osa. Pauza između poluvremena je bolje došla ekipi Osa koja je smanjila svoje greške i osvojila 4 uzastopna poena i pobedila u meču za treće mesto i time se domogli postolja.

 

Prvi samostalni turnir subotičke ekipe nije mogao da prođe bolje po njih i veoma su zadovoljni rezultatom i svojom igrom. Zanimljivost je da je ekipa Osa bila najmlađa ekipa na turniru sa prosekom od 18 godina. Ekipa slična Osama je bila i ekipa Cosmo-a koja je pokazala da se u drugim državama malo više radi i trenira Ultimate Frisbee.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR