Subotičke “Spartanke” – po deseti put šampionke Srbije

Fudbalerke subotičkog Spartaka odbranile su titulu i po deseti put u klupskoj istoriji postale šampionke Srbije. Ovo je deveta titula u nizu za subotičke golubice.

Deseta jubilarna, a deveta uzastopna titula prvaka države za Ženski fudbalski klub Spartak iz Subotice. Iako su porazom otvorile sezonu, vezale su jedanaest pobeda u regularnom toku šampionata i još pet, uz jedan remi u plej ofu i time još jednom potvrdili dominaciju u domaćem fudbalu.

“Hvala svima koji su bili uz klub. Hvala našim navijačima koji su nas pratili tokom čitave godine, hvala medijima koji su takođe na jedan kvalitetan način izveštavali i prezentovali šta ove devojke rade i na koji način generalno promovišu ovaj grad i ovu državu. Tako da – hvala svima, značila nam je podrška i trudićemo se da tu podršku opravdamo i u narednim utakmicama i u narednim godinama”- poručio je trener ŽFK Spartak Bojan Arsić.

Spartak će tako ponovo biti u prilici da se bori za Ligu šampiona, u kojoj ju je ove sezone zaustavio čuveni Bajern iz Minhena, ovogodišnji polufinalista najjačeg kontinentalnog takmičenja za dame.

“Ono što UEFA posebno zadnjih godina forsira i potencira jeste investiranje i afirmacija ženskog fudbala. Vi vidite danas na tim promocijama najvećih fudbalera Evrope, da uvek dolazi i jedna fudbalerka. Nadam se da ćemo jednog dana tu gledati i kapitena Spartaka. U svakom slučaju ovo što Ženski fudbalski klub Spartak radi, postaje polako i Subotica prepoznatljiva po njima, pored ostalih stvari koje Subotica ima”- smatra počasni predsednik FSS Tomislav Karadžić.

Priliku za duplu krunu fudbalerke Spartaka imaće u finalu kupa narednog vikenda u kojem se sastaju sa Crvenom Zvezdom.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR