Subotički budžet pozajmio 100 miliona od trezora

Od Ministarstva odbrane zatraženo produženje roka za otplatu vojne imovine za koju se duguje šest miliona evra

prva-kasarna

Obrazlažući ostvarenje budžeta u prvoj polovini godine, Dubravka Rodić, sekretar Sekretarijata za finansije, rekla je da je bilo veoma naporno održavati likvidnost budžeta i ne kasniti kod plaćanja obaveza. Da se gradska kasa već mesecima „muči” da isplati sve obaveze, najviše se pominjalo kod isplaćivanja rata za kupovinu vojne imovine. Rodićeva je potvrdila da je grad u pregovorima sa Ministarstvom odbrane od koga traže prolongiranje obaveza. Grad je kupovinom Prve kasarne kao i Domom vojske preuzeo obavezu da isplati protivvrednost od šest miliona evra u narednih pet godina.

– Postoje određene docnje u isplati rata za ove objekte. Bili smo u Ministarstvu odbrane da sagledamo mogućnost prolongiranja rokova koji su ugovorom definisani, da bismo olakšali njihovo izmirenje, a da, sa druge strane, ne dođemo ni mi ni Ministarstvo u situaciju da ti objekti budu vraćeni. Ministarstvo ima sluha za tu temu, međutim to je proceduralna stvar koja podrazumeva podnošenje pismenog zahteva i predloga Direkciji za imovinu, vladi koja je donela master plan za upravljanje vojnom imovinom i Ministarstvu odbrane. Aktivnost ide u tom pravcu, i mi se nadamo da će rok biti produžen na sedam ili 10 godina, u zavisnosti od mogućnosti – odgovorila je Dubravka Rodić na pitanje „Politike”.

 

POLITIKA

 KOMENTARI

 1. Pajo kaže:

  Pa konas je naj manja nezaposlenost to znaci da od poreza na plate dobijamo vise novaca u gradsku kasu! Kako to da sada nema para?

 2. Peđa kaže:

  Bacanje para. Nikada od te kasarne grad neće imati koristi. Nema para za otkup a kamoli za renoviranje i privođenje bilo kakvoj nameni.

 3. dzoni kaže:

  A jel vojska gradu platiila to zemljiste itd kad grad otkupljuje od vojske ?

 4. bac vranje kaže:

  @ dzoni
  kad je ova drzava nesto platila gradu, samo su otimali!!!

OSTAVITE KOMENTAR

+ 10 = 16