Subotički duo “Dharma” nastupa u Pančevu

Subotički duo “Dharma” koji čine Jasna Jovićević (saksofon) i Armand Mesaroš (bas gitara) nastupiće prve večeri 13. World Music Festivala – Ethno.com, koji će biti održan 25. i 26. septembra u organizaciji Kulturnog centra Pančeva.

dharma-jpg_660x330
Pre tog dua, festival će u Kulturnom centru Pančeva simbolično otvoriti Tamburaški orkestar “Neven” M.Š. “Jovan Bandur”.

 
“Dharma” je subotički duet koji izvodi novu improvizativnu muziku inspirisanu unutrašnjim zvukom. Njihova muzika je kombinacija različitih akustičnih i električnih instrumenata, procesora i lupera.
U njihovom zvuku čuje se eksperiment, interaktivna razmena ideja sa osvrtom na džez, drevne sanskritske mantre, prakse sa zvukom i igra akustike.

 
Jovićević je saksofoniskinja i kompozitor koja je dvadesetak godina provela u inostranstvu gde se školovala i svirala (Budimpešta, New York, Toronto, Brazil, Indija…).

 
Dugogodišnje muzičko iskustvo u džez muzici dovelo ju je do improvizacije, gde najveću inspiraciju crpi iz prirode i raznolikosti instrumenata. Ona je magistar muzike i učitelj joge, radi kao pedagog, direktor je kulturnog udruženja, svira u više sastava i aktivan je učesnik domaće i internacionalne jaž scene.
Mesaroš je profesionalni muzičar, bas gitarista koji svira različite stilove u više muzičkih sastava. Školovao se u Budimpešti, jedan je od osnivača Junior Music Studio u Subotici. Bavi se dokumentarnim filmom i spotovima, aktivan je član domaće i inostrane muzičke scene.
World Music Festival – Ethno.com se održava pod pokroviteljstvom Grada Pančeva.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR