Subotički izviđači boravili u Bosni i Hercegovini

Deca iz Odreda izviđača “NEUNIŠTIVI” iz Subotice,su na poziv Odreda izviđača “PLAMEN” iz Banovića,Bosna i Hercegovina učestvovala od 31.08-02.09.2018.g. na 42.IZVIĐAČKOM VIŠEBOJU “KONJUH PLANINOM 2018”.

Na ovom izviđačkom višeboju učestvovalo je više od 40 ekipa iz 21 odreda iz Bosne i Hercegovne i iz regiona. Takmičenje je organizovano u 4 izviđačke kategorije i to:

-poletarci i pčelice (7-11g.) – (10 ekipa);

-mlađi izviđači i planinke (11-15g.) – (20 ekipa);

-stariji izviđači i planinke (15-19g.) – (10 ekipa);

-brđani i brđanke ( 19+) – (7 ekipa).

Deca iz O.I.”NEUNIŠTIVI” Subotica učestvovali su u kategoriji Poletarci i pčelice. Na području zaštićenog pejzaža Konjuh i u ambijentu prelepe prirode na obroncima planine održan je ovaj međunarodni višeboj. Celodnevno takmičenje u izviđačkim veštinama i igrama rezultiralo je pobedom i osvojenim 1.mestom. I do sada su,tokom cele ove godine,ova deca osvajala pehare,medalje,diplome i zahvalnice iz raznih delova Srbije,međutim,ovo je prvo međunarodno takmičenje na kom su učestvovali ,ostvarili ogroman uspeh,i uprkos velikoj konkurenciji osvojili 1. mesto. Uporan rad,trud i uloženo vreme u ovu vrednu i dobru decu donelo je rezultat.

Sreće i osmeha na njihovom licu nije manjkalo ceo dan od zatvaranja akcije, duž dugog puta povratka i susreta sa roditeljima.

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR