Subotički kafići: Uz kafu će služiti i gel za dezinfekciju ruku

Ugostitelji u Subotici počeli su da pripremaju objekte i zaposlene za sve što sledi kada budu počeli sa radom.

Uželeli su se posla, podjednako koliko su se gosti uželeli ispijanja kafe u omiljenim kafićima. Međutim, većini nije jasna mera o udaljenosti između gostiju, tačnije da li za jednim stolom mora da postoji distanca između tri ili četiri prijatelja i poznanika koji su došli da zajedno popiju kafu ili je određena udaljenost neophodna od gostiju za susednim stolom. U svakom slučaju, sve što bude bilo neophodno ispoštovaće, tvrde.

Kafe “Centar” u Subotici

 

Biljana Veljković Vasić, menadžerka jednog od omiljenih kafića Subotičana u centru grada, “Centar kafe”, kaže za “Blic” da će goste dočekati stolovi na terasi, na otvorenom ispred kafića i na svakom će biti gel za dezinfekciju ruku.

– Sve što su propisali ispoštovaćemo. Jedno po jedno rešavamo. Prostor smo dezinfikovali još pre zatvaranja, učinićemo to ponovo. Važno je da sada ide sve na bolje. To je svakako lakše za sve nas, u odnosu na početak epidemije kada je sve išlo na gore – kaže Biljana Veljković Vasić.

Ugostitelji se nadaju da će nadležni imati razumevanja i da će im dati dovoljno vremena da se pripreme za sve što je neophodno da bi boravak u kafiću bio bezbedan i za goste i zaposlene.

– Moramo svemu da se prilagodimo, i gosti i zaposleni. Verujem da neće biti problema. Trenutno računamo koliko će trebati novca da bi mogli sve da ispoštujemo. Trošak nije mali, jer sve što moramo da kupimo u sklopu mera, deznfekcioni otirač, sredstva za higijenu i dezinfekciju, zatim odeću za zaposlene koja će morati da se pere na 90 stepeni i drugo košta, a nismo radili skoro dva meseca. Nije lako, ali važno je da smo sačuvali zdravlje – poručuje ugostitelj iz Subotice.

 

BLICKOMENTARI

 1. Toranj kaže:

  Jedva čekamo. Vi svoje ispoštujte, mi svoje i nema brige.

 2. Jaba kaže:

  Onaj Željko Popović na svakoj šerpi poklopac.. papa..

 3. Meteor kaže:

  Moraju poštovati higijenu…? ljudi oni su po zakonu bili u obavezi da poštuju sve higijenske i tehničke propise zbog sigurnosti od zaraze…znači da do ‘pandemije’ sve ovo nisu radili ali su kod formiranja cene njihovih usluga sve nam naplatili…Zato mene već godinama ne vidi niko ni u jednom subotičkom kafiću a bome ni u drugima…naime bilo kada sam u tim kafičima nešto popio nakon dva sata već sam bio zaražen upalom grla ili upalom uha…hvala lepo …čaj ,kafu i ostalo konzumiram samo kući. Tako sam radio i prije pandemije a i sada ću tako raditi…

 4. Niki kaže:

  @ Meteor : Pravo kažeš…najbolje se kloniti takvih mesta jer i ja uvek zaradim neku boleštinu na njihovim ‘ higijenski’ opranim čašama i šoljama.Promenio sam mesto konzumiranja sokova i kafe. Uđem u MC Donalds naručim bez čekanja i izvolevanja konobara šejk ili kafu u jednokratnim šoljama i u njima uživam bez opasnosti po zdravlje. Sve čisto ,uredno i na vreme.

 5. Kafici izvor zaraze 100% inormacija kaže:

  Radio sam u jednom subotickom kaficu-restoranu, necu da imenujem koji, ali mogu samo reci ono sto je vec napisano – higijena je nula, sami izvori zaraze. Kad biste vi videli kako izgledaju njihove kuhinje ne biste nikada usli vise ni u jedan od tih lokala. Pa izvolite visite po kaficima, trosite nocac i trujte se.

 6. matori kaže:

  Ja znam slučaj kad su omraženom direktoru kuvali kafu od mokraće radnika.Nikad nije saznao.

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =