Subotički Select fruit prvi put kao izlagač na sajmu u Berlinu

Firma Select fruit iz Subotice, koja se bavi trgovinom voća i povrća na veliko, ove godine je na Sajmu Fruit Logistica u Berlinu prvi put bila kao izlagač.

Na sajmu su se predstavili najpre, svežim jabukama, pošto su jabuke proizvod sa kojim rade 10 meseci u godini.

Kako je rečeno za naš portal, za vreme sajma, potpisani su novi ugovori a u planu firme su i proširenje hladnjače i nabavka mašina za mala pakovanja.

– Izuzetno smo zadovoljni rezultatima postignutim na sajmu. Za vreme sajma smo potpisali tri nova ugovora, a već prvog radnog dana nakon sajma kontaktirale su nas firme, koje su nas posetile na sajmu u Berlinu – kaže menadžerka prodaje Valentina Andrić.

Inače, firma je osnovana 2013. godine godine i trenutno broje 11 zaposlenih u stalnom radnom odnosu, kao i oko 30 sezonskih radnika. Godišnje obrade oko 4.000 tona voća i povrća sa tendencijom rasta iz godine u godinu.

Zasada, kako kažu, nemaju sopstveni voćnjak, “što ne znači da u narednom periodu nećemo imati” poručuju iz kompanije.

– Ne vršimo zamrzavanje voća i povrća. Naša hladnjača se nalazi u Donjem Tavankutu (Subotica), kapaciteta oko 1.000 tona, sa šest zasebnih komora od kojih su dve ULO komore. Sve voće koje mi izvozimo prolazi kroz naš kalibrator za sortiranje i pakovanje – objašnjava za naš portal Andrić.

Najveći deo voća i povrća ove firme, i to 95% je usmeren ka Rusij, Francuskoj, Belgiji, Španiji, Maleziji, Singapuru, Senegalu, La Reunion, Omanu. A u narednom periodu, kako kažu za naš portal, cilj su im nova tržišta i to zemlje Azije, Egipat, Velika Britanija, kao i širenje na Bliskom istoku.

 

eKapijaKOMENTARI

 1. Punisher kaže:

  Bravo! Takvi treba da vode drzavu a ne dacic, vuckovic, lezbejka, laban, palma i ostali

 2. Pravdoljub kaže:

  Hvalte me usta moja. daleko je sve ovo od istine, a istina je da u Tavankutu voćnjaci nestaju. nemogu voćari da se izbore sa onim što im tržište zahteva. Ljudi vade voćnjake, sve je više vinograda i šumnjaka.
  Svemu ovome je doprinela kako klima koja se menja, tako i pojedini voćari koji nemare ni najmanje za okolinu trujući kako sebe tako i sve okolo sebe. Pčelari se naprimer polako vraćaju u one delove odakle su morali pobeći.
  Ova firma???
  Zna li neko kome pripada???
  Nezna niko???-ništa neznaju ni Tavankućani…

 3. Ne mogu bas sve znati kaže:

  @ Pravdoljub
  Znam sta je vinograd, znam sta je vocnjak, ali da ne umrem u neznanju recite mi sta je to “sumnjak”

 4. Pravdoljub kaže:

  @@@@Ne mogu bas sve znati 🙂 🙂 Šumnjak-šuma, šumarak..

 5. Sad vec znam vise kaže:

  @ Pravdoljub
  Hvala najlepse za objasnjenje.

 6. Perica kaže:

  “pravdoljube”jako si pametan(glup)!!21 vek je,doba interneta…pogledaj malo cime se bavi pomenuta firma!!!Sjajan tim mladih,vrednih i perspektivnih ljudi!Nisu svi lezilebovici u ovoj drzavi,kao ti naprimer:)

OSTAVITE KOMENTAR