Subotički simfonijski orkestar oduševio publiku

Na tradicionalnom novogodišnjem koncertu održanom u Velikoj većnici Gradske kuće, Subotički simfonijski orkestar predstavio se atraktivnim repertoarom. Sjajnim izvođenjem dela Štrausa, Dvoržaka, Hačaturjana i Čajkovskog, ovaj orkestar, sastavljen od vrhunskih solista i orkestarskih muzičara, oduševio je subotičku publiku.

Subotički simfonijski orkestar je imao fantastičnu dinamiku. Forte (forte, jako) koji je obično glasan, kod njih zvučao mekano i toplo, a pijano (piano, tiho), koji krasi evropske i svetske orkestre, krasio je na večerašnjem koncertu i ovaj orkestar. Za ovakvo sviranje orkestra ogromne zasluge imao je i dirigent Mikica Jevtić, stalni dirigent Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

subotica.rs

 

Solistkinju  koloraturni sopran, Aleksandru Stanković publika je pozdravila velikim aplauzom.  Ogromno oduševljenje publike , srdačnost i topline, kao i ovacije na kraju, uzvraćeni su njenim maestralnim izvođenjem arija iz opera Pučinija, Dvoržaka, i arija „Adele“ iz operete „Slepi miš“ Johana Štrausa, kroz koje je pokazala svoj raskošni glas i talenat.

Prisutne u Velikoj većnici pozdravila je zamenica gradonačelnika Timea Horvat.

– Drago mi je što ćemo večeras, u ovom prelepom zdanju, uživati u bogatom programu, predivnim zvucima i sjajnim aranžmanima Subotičkog simfonijskog orkestra, sastavljenog od vrhunskih umetnika koje je okupio naš sugrađanin, profesor violine Miloš Nikolić. Pored tradicionalnog novogodišnjeg koncerta posvećenog ljubiteljima klasične muzike, subotička lokalna samouprava i Turistička organizacija grada Subotice i ove godine, 31. decembra, poklanja svojim građanima i gostima Subotice doček Nove godine na centralnom gradskom trgu. U uverenju da ćemo i večeras, i u novogodišnjoj noći, uživati u bogatim programima izvođača, u ime subotičke lokalne samouprave, gradonačelnika Bogdana Labana i svoje ime, vama i vašim porodicama želim dobro zdravlje i puno sreće, uspeha i radosti u novoj 2019. godini – istakla je Timea Horvat.

subotica.rs

 KOMENTARI

 1. Istina... kaže:

  Moja prijateljica je sa prijateljima bila na koncertu i uopšte nisu oduševljeni. Otkud Gradu pravo da na svom sajtu piše poluistine!?

  http://subotica.rs/index/page/lg/cp/id/12316

 2. Indijanac kaže:

  Kulturni događaji za ovu godinu su završeni, ovi su odsvirali svoje, bilo je lepo.
  Sada mogu da se pripreme oni drugi, sa prangijama, pištoljima, puškama, kalašnjikovima, petardama, raketama i topovskim udarima, razne Nindže iz Knina, Drljače, velike Baje, Topalkovići, razne kafanske pevaljke, guslari i ostali, jer počinju njihovi dani.
  I rakija u neograničenim količinama da se ne zaboravi.

 3. stormwatch kaže:

  Suboticki Simfonijski Orkestar je uvek bio izuzetno dobar, jedino sto vredja inteligenciju je dirigentash iz Novog Sada, ima Subotica bolje dirigente od novosadjana tako da je mogao da rodjeni Subotichanin bude dirigent, daleko bolje bi zvuchali.

  Update:

  Upravo sam prochitao preveselu vest da je preuvazheni vrhunski dirigent Mikica Jevtic rodjen u pokrajini Baden Württemberg u Deutschland, ovom prilikom zelim da izrazim odusevljenje sto je takva muzicka velicina predvodila Suboticki Simfonijski Orkestar.

 4. gligorije kaže:

  istina
  ajd bar za novu godinu odmori se TI od nas i MI od tebe.

 5. Istina... kaže:

  Gligorije je malo nervozan jer posle svih na moj račun upućenih uvreda, psovki i kleveta smatram da je zastrašujuće što je od mene tražio da mu nađem dobar posao.

 6. rax kaže:

  Pored tradicionalnog novogodišnjeg koncerta posvećenog ljubiteljima klasične muzike, subotička lokalna samouprava i Turistička organizacija grada Subotice i ove godine, 31. decembra, poklanja svojim građanima i gostima Subotice doček Nove godine na centralnom gradskom trgu.
  Oni nama POKLANJAJU?

 7. gligorije kaže:

  istina
  ajd bar kuckaj novu poruku, nemoj copy paste od pre koji dan sto si napisao. dosadan si.

 8. Istina... kaže:

  Gligorije apsolutno ničim ne zaslužuje da trošim vreme i energiju na nove poruke.

 9. gligorije kaže:

  istina
  dosadan si.

OSTAVITE KOMENTAR