Subotički taksisti nezadovoljni

Lokalna samouprava rešila je svega nekoliko zahteva subotičkih taksista, dok su drugi problemi zbog kojih su ranije organizovali protesne vožnje i dalje aktuelni, izjavio je da današnjoj konferenciji za novinare predsednik Saveza taksi udruženja Subotice Stevo Šimić.

Taksisti Subotica taxi prevoz

Kako je rekao, u odnosu na njihove zahteve i usvojene zaključke nakon sastanka sa gradonačelnikom, a kojim su bile precizirane obaveze lokalne samouprave po ovom pitanju, usvojena je samo nova Odluka o taksi prevozu i uveden „zeleni talas“ kojim je regulacija saobraćaja delimično rešena.

Kroz tu odluku, kako je dodao, uvedene su i taksi legitimacije za vozače i vozila koje svaki vozač mora da ih ima. Međutim, kako tvrdi, druge probleme nisu rešavali, a među njima je razmeštaj taksi stajališta.

„Napravljen je prednacrt i dat nam je na razmatranje, mi smo dali svoje primedbe i sugestije, ali sada se već dva meseca ništa ne dešava“, rekao je Šimić.

Takođe, kako tvrdi, nisu dobili svog predstavnika u Savetu saobraćaja grada, niti je rešen problem „divljih prevoznika“.

„Divljih taksista je sve više svakog dana, i oni koji su radili legalno napuštaju te tokove jer ne mogu izmirivati svoje obaveze. Skinuli su samo tablicu ali i dalje obavljaju taksi prevoz. Ukazivali smo na to, davali čak i registarske oznake, ali očito se slabo bilo šta preduzima“, rekao je Šimić.

„Od nas se traži da izmirujemo obaveze, a svaki dan se povećava broj divljih taksista koji voze po ceni autobuske karte. Mi smo uvek za razgovor, nije nam cilj da protestujemo, već da se dogovorimo. Mislim da se možemo dogovoriti. Lako se dogovorimo, ali realizacija je problem“, dodao je on.

Subotički taksisti su danas održali novu protesnu vožnju, ali ne ovim povodom, već kao znak solidarnosti sa njihovim kolegama iz cele Srbije zbog toga što, kako je rekao, Vlada nije ispoštovala raniji dogovor u vezi regulisanja poreskih obaveza taksi prevoznika.

 

Tanjug

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR