Subotički tramvaj noću

Subotički filmski umetnik Ognjen Aleksić bio je učesnik više festivala kratkometražnog, dokumentarnog i umetničkog filma. Tih sedamdesetih godina bila je to amaterska kategorija. Danas kada gledamo njegove radove jasno je da je Ognjen samo u opremi zaostajao za profesionalcima. Zato su njegovi snimci danas toliko atraktivni na youtube-u i lokalnim televizijama.

Ovo je snimak noćne vožnje tramvajem kroz Suboticu osvetljenu neonskim reklamama…

 KOMENTARI

 1. optimum kaže:

  Prilicno stilizovano i umetnicki obradjeno. Nazalost daleko od prave i stvarne vecernje atmosfere Subotickog tramvaja.

 2. dizajner kaže:

  Odlicno!

 3. croat kaže:

  Svidjaju mi se neonske reklame, Subotica na filmu izgleda kao svetski grad!

 4. Gurito kaže:

  @ Croat
  Kada prodje skolski raspust, pocne skola i grad pnovo pun omladine, Korzo prepuno setaca i mirisa skore jeseni. Onda odjednom jesenji pljusak, grad se isprazni za cas i ostanu samo osvetljeni izlozi, neonske reklame i njihova refleksija po mokrom asfaltu. Subotica moje mladosti. U istom prostoru mozemo biti nebrojeno puta, ali nikada vise u istom vremenu.

 5. Istina... kaže:

  Tramvaj je ukinut jer je najčistiji i najekonomičniji javni prevoz. Autobusi stvaraju buku i gužvu u saobraćaju, ispuštaju otrovne gasove, koriste naftu (strani proizvod) koja je skuplja od el. energije (domaći proizvod)… Zapad Evrope koristi tramvaje, istok autobuse. Na istoku živi “niža rasa” koja služi za pljačku i eliminisanje. Komunizam je najveće zlo Istoka, zato je nepoželjan na Zapadu. A vi se i dalje kunite u “Jugu”.

OSTAVITE KOMENTAR