Subotički trener Sivić – čudotvorac u Kečkemetu

Stigao je kao spasilac. Kečkemet je posle osam kola imao samo tri boda. Silazak u niži rang bio je realnost, a sada nije san ni plasman među prvih pet. Sa šest pobeda na osam mečeva, Sivić je lansirao klub iz malog mesta do devete pozicije. Ostvario je i maksimalna četiri trijumfa u Liga kupu Mađarske.
Novinari su ga proglasili čudotvorcem, čovekom čvrstog karaktera…
Slika
Ovo nije prva epizoda četrdesetpetogodišnjeg subotičkog stručnjaka u Kečkemetu. Tomislav Sivić je na klupu mađarskog drugoligaša prvi put došao 2007. godine i već u prvoj sezoni ostvario istorijski uspeh, plasman u Prvu ligu Mađarske, prvi put – 97 godina od osnivanja. Pod vođstvom Tomislava Sivića, debitantsku sezonu u NB1 ligi, ekipa Kečkemeta završila je na petom mestu.

Sivketov fudbalski put
Ovog dečaka iz Kertvaroša, člana Spartakovog pionirskog tima, još tih dana, početkom osamdesetih, zapazili su ga skauti Crvene Zvezde i odveli u Beograd. Vrlo mlad odlazi u Francusku i više sezona igra u tamošnjoj II ligi. U Suboticu se vraća početkom devedesetih i igra jednu sezonu za Spartak a onda opet na zapad. Na najzapadniju tačku Evrope – Farska ostrva. U fudbalskom i geografskom smislu , tada potpuna "terra incognita". Sasvim sam, na tim dalekim hladnim ostrvima, kao igrač osvaja trofeje ali i otvara vrata najpre jednom broju subotičkih fudbalera a zatim i iz cele Srbije. Tada, polovinom devedesetih, stvorena je tamo naša fudbalska kolonija, koja postoji do današnjih dana. Na kraju uspešne igračke karijere, na Faroe island počinje trenersku karijeru, isto tako trofejnu. Po povratku u zemlju, dobija posao selektora pionirske reprezentacije. Poslednjih godina je obavljao posao selektora omladinske i mlade reprezentacije Srbije. Kod nas je vodio klubove: Spartak, Smederevo i Voždovac.

Slika



KOMENTARI

  1. Gost kaže:

    Majstor je majstor!

OSTAVITE KOMENTAR

+ 14 = 15

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: