Subotički urbanisti nižu nagrade

Zavod za urbanizam iz Subotice na 19. međunarodnom Salonu urbanizma osvojio je drugu nagradu za plan detaljne regulacije za deo ulica koje se odnose na Majšansku petlju.
Na sajmu urbanizma u Šapcu bilo je izloženo 150 radova, a učestvovalo je 15 zemalja. Zavod za urbanizam ove godine je predstavio dva rada: Plan generalne regulacije za naselje Bajmok i Plan detaljne regulacije za majšansku petlju.
Salon predstavlja smotru najznačajnijih aktuelnih ostvarenja u oblasti prostornog planiranja i urbanizma, kao i urbanističkog projektovanja i realizacija. Subotički urbanisti su do sada uccestvovali na četiri salona urbanizma i osvojili tri.
Zavod za urbanizam ove godine je izradio, a lokalni parlamet je i usvojio 20 planova, od toga 13 planova detaljne regulacije i sedam planova iz kategorije uređena prostora. U proceduri javnog uvida su još četiri plana, a još 20 planova je naručeno. Naručen je plan za Regionalnu deponiju, Čantavir i još dva plana detaljne regulacije koja uskoro treba da se nađu na javnom uvidu.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

5 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: