Subotom na Somborskom putu

Sasvim normalno subotnje prepodne na Sombroskom putu. Formirmirana kolona vozila od raskrsnice sa Zagrebačkom ulicom do buvljaka. Stanovnici MZ Gat i Novo Selo su navikli da ih vikendom razdvaja reka vozila i da je jedini način da se ona pređe onaj prelaskom preko "mostova" tj. semafora u Gajevoj i Zagrebačkoj. Ovaj problem je prisutan već nekoliko godina, otkako je dolaskom krize porasla popularsnot buvljaka, ali i kako je počela da se razvija Privredna zona Mali Bajmok. 

 

somborski

 

Rešenja još nema ni na vidiku. Beogradski put je čekao otprilike dvadesetak godina na rešavanje nekoliko uskih grla, a radovi konačno kreću sledeće godine. Ako je za pravac ovakvog viskog stepena značaja trebalo toliko, koliko će onda trebati za ovaj? Ovo sigurno još nije vrhunac. U narednih godinu dana će u privrednoj zoni posao dobiti još otprilike hiljadu radnika, a na to treba dodati i transport repromaterijala i gotove robe. Može se reći da je krajnji rok za početak izrade bilo kakvih planova već prošao.

 

somborski2

somborski3

somborski4KOMENTARI

 1. Pera M. kaže:

  Danas je gužva bila bukvalno od buvljaka do Preradovićeve ulice.

   

  Proširite tu ulicu umesto da asvaltirate tamo neke beyveyne ulice Bogu iza tregera, ******.

 2. stormwatch kaže:

  Pre nekoliko godina ako se dobro secam bio je plan da se ova ulica prosiri na 4 trake koje su odavno preko potrebne, naravno plan je momentalno bio stopiran od onih kojima je u cilju da drze grad blokiran, izolovan i zaostao.

 3. molim? kaže:

  Da, plan postoji, urađen prema svim pravilima urbanističke struke, ali ga koče oni koji se tobože brinu za secesiju, a ustvari se brinu za svoj džep. Sad su svi planovi na preispitivanju, i naravno da će se ovo rešiti nikad, a možda ni onda, Zahvalite gospođi prodavačici cigala.

 4. Bivsi kaže:

  Racionalno resenje za privrednu zonu je da se otvori deo Y kraka koji spaja stari put sa somborskim putem. Ta deonica je delom zavrsena i uz neke sitne korekcije, posluzice vise nego dovoljno za snabdevanje zone materijalom. Sto se tice prevoza radnika, problem postoji, ali nije toliko velik, pogotovo zbog toga sto u vremenskom periodu kada oni dolaze/odlaze sa posla, Buvljak ne radi tolikim intezitetom.

 5. stormwatch kaže:

  Ja sam davno govorio da da gospodja Victory koci Suboticu NEVIDJENO. Pogledajte centar grada, sve nabijanice i udzerice jer ONA ne dozvoljava da se Subotica civilizuje! 

 6. Tasa kaže:

  Sta u Subotici sve treba da se uradi,odnosno zavrsi.Kod nas je sve na pola,kao da se mala deca igraju.Svasta je zapocet ,a nista nije dovrseno.Trude se da nesto urade,a na kraju samo pokvare.Mislim da je za vreme embarga i sankcija grad bolje izgledao.

OSTAVITE KOMENTAR