Subvencije poljoprivredncima

Isplata subvencija subotičkim poljoprivrednicima, u iznosu od 6.000 dinara po hektaru, nastavljena je nakon dvadesetak dana zastoja.

Kako navode nadležni, do sada je isplaćeno preko 90 odsto planiranih sredstava.

 

Kako je Tanjugu rečeno u subotičkoj filijali Uprave za trezor, zaključno s jučerašnjim danom isplaćeni su svi poljoprivrednici koji su predali zahteve do 27. maja, odnosno isplaćeno je 577 miliona od ukupno odobrenih 609 miliona dinara za ove namene u Subotici.

 

Što se regresa za gorivo tiče, zaključno s jučerašnjim danom isplaćeni su svi zahtevi predati do 6. juna, odnosno isplaćeno je 146 miliona od odobrenih 223 miliona dinara.

 

Narednih dana, kako je rečeno u Upravi za trezor, može se očekivati nastavak isplate regresa za gorivo, jer je obezbedjen celokupan potreban iznos, a dinamika isplate subvencija paorima zavisiće od priliva sredstava.

 

Zahteve za ostavarivanje prava na subvencije po hektaru podnelo je oko 2.800 gazdinstava, gde se sa 6.000 dinara po hektaru registrovanog gazdinstva koje je obnovilo registraciju, subvencioniše maksimalno do 100 hektara zasejane površine.

 

Što se regresiranog goriva tiče, poljoprivrednici imaju pravo na subvenciju od 50 dinara po litru, a najviše 60 litara po hektaru, tako da maksimalni regres iznosi 3.000 dinara po hektaru.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR