Sudar kombija i „Ruskinje“

Jutros oko 6 sati na pružnom prelazu puta Kanjiža – Horgoš, u blizini raskrsnice za Martonoš, došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je kombi sa hlebom Pekare “”Braća Stanković” iz Begaljice u opštini Grocka, koji su zakupci Kikindske pekare, naleteo na motorni voz koji saobraća na linije Subotica- Kanjiža.

pruga

U nesreći je teške povrede opasne po život zadobio vozač kombija Lazar B. (35), koga su pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice iz Kanjiže sečenjem lima oslobodili iz slupane kabine kombija. On je prebačen u Opštu blonicu u Suboticu.

 

Na motornom vozu nije pričinjena materijalna šteta, niti je bilo povređenih putnika, a kombi sa hlebom vraćao se iz Horgoša iz kog pravca je dolazio i voz.

 

Na ovom pružnom prelazu, gde ne postoji rampa, često se dešavaju nesreće i sa smrtnim ishodom, mada je vidno obeležen horizontalnoim i vertikalnom signalizacijom i tablama sa upozorenjem da na pruzi voz saobraća.

 

Put ka Horgošu bio je zarvoren više sati, dok je trajao uviđaj.

 

Prema nezvaničnim podacima inspektora sa uviđaja, voz nije nije gurao kombi pred sobom, što znači da je sporije išao, a na ovoj deonici kreće se brzinom od oko 40 kilometara na sat.

 

knjizaKOMENTARI

 1. V kaže:

  Jeste veoma opasno, i trebalo bi da bude obelezeno, a rampa je neophodna! Ali, nekako mi nije jasno kako vozac nije primetio da dolazi voz?! Mislim, nije ovo neka gusta suma, pa da se ne vidi da li dolazi nesto … a voz je jos i crvene boje, koja teoretski ti odmah privuce paznju. 

 2. vokille kaže:

  Na tom pravcu od Horgoša do Kanjiže, dnevno prolazi jedna kompozicija 4 puta. Teretni saobraćaj gotovo da ne postoji, a sa tim i (neopravdano) potreba za rampom. Vozači su navikli na to da malo obrate pažnju. Ali nije mi jasno kako čovek nije primetio voz, koji uz to trubi i uspori pred svakim neobezbeđenim prelazom, na prelazu koji je u suštini  pregledna livada. Dodajmo uz to neverovatnu dozvoljenu brzinu voza na tom delu od rekordnih 30km/h. 

 3. Erika kaže:

  Tamo tako sporo ide voz posto su pruge lose mozes ga stic biciglom kolko ja znam ima znak da voz saobraca

   

 4. Pravdoljub..... kaže:

  Rampa je neophodna, pa ako naleti neko na rampu onda nema diskusije. Ovako neobezbedjeno  je zaista strasno..Vozac ko zna koliko je za volanom i da li je uopste i bio naspavan i spreman za voznju, pogotovo kada je ovakvo vreme ..da Bog da da vozac prebrodi sve ovo i bice u redu..

 5. pauk kaže:

  Stalno citamo na ovom sajtu o sudarima i sportu, imam utisak da u gradu nema drugih vesti

 6. dani kaže:

  kako vidim na putu stoji znak koji oznacava da jer tu pruga.NEOPHODNO JE dakle da vozaci gledaju te znakove,jer znate znakovi uz kolovoz su tu da nas na nesto upozore,a ne da budu ukras.ne moze svuda da bude rampa,jer tu rampu neko treba da dize i spusta.to je uglavnom uradjenu u naseljima,ali na ovakvim mestima ne,prema tome GLEDANJE SAOBRACAJNIH ZNAKOVA ne bi bilo na odmet.nadam se samo da ce se vozac uspeti oporaviti.kako god i ko kod ja je kriv bolje je kad nema ljucke zrtve.

   

 7. vokille kaže:

  Sad sam video, ima andrejin krst i upozorenja da se približava prugi. Nije to greška mašinovođe, već vozača, samo se nadam da će čovek preživeti. 
  Bilo bi lepo uvoditi rampu na svaki železnički prelaz ali tamo jedna kompozicija prolazi polako 4x dnevno, ekonomski nije isplativo. Još dodajmo da je ta rampa u zabačenom delu, gde nema mnogo saobraćaja, i da će delovi početi da nestaju u sekundarnim sirovinama. Ali ako dođe do povećanaj saobraćaja, onda naravo treba rampa. 

 8. zorandjala kaže:

  Samo stotinak metara prema Kanjizi na raskrsnici za obilaznicu oko Kanjize omiljeno stop mesto policije.Samo njimanarediti da odu sto metara mapred i mirna backa.Jest da ce zarada biti manja ali sigurnost veca.

OSTAVITE KOMENTAR