Sudar u ulici Jovana Mikića

Juče popodne, u ulici Jovana Mikića  na uglu sa Šantićevom, kod farbare, došlo je do sudara nakon što je, kako kažu očevici, vozač Juga izašao iz sporedne Šantićeve i našao se  ispred vozila u pokretu.

ulica jovana mikica

Stanovnici ulice kažu da se saobraćajne nesreće ovde često događaju. Od kada su otvorene prodavnice duž puta Jovana Mikića, automobili koji se parkiraju ispred njih, znatno umanjuju vidljivost vozačima koji se uključuju iz sporednih ulica.

Posebna priča su biciklisti koji ulicom Jovana Mikića, koja ima prvenstvo prolaza, voze  širokom biciklističkom  stazom. Oni po pravilu prolaze punom brzinom i pored sporednih ulica koje se susreću sa njihovom trasom, nesvesni da vozači  koji dolaze iz njih koče tek kod kolovoza glavne ulice,a ne na onoj tački gde seku pravac biciklističkoj stazi.

 

Iako na prvi pogled Mikićeva i ulice koje pod pravim uglom uviru u nju, predstavljaju jednostavnu saobraćajnicu, ovo je jedna od crnih gradskih tačaka. Nesreće su se dešavale i u prošlosti, često zbog velikih brzina koje omogućuje dug i širok kolovoz sa prvenstvom prolaza. Neke od njih sa smrtnim ishodom. Samo malo dalje od ovog mesta, krajem sedamdesetih, čak četiri mlada života ugasila su se u "Peglici" koja je sletela sa puta i udarila u drvo.

 

Juče, na sreću nije bilo povređenih.

saobracajna-nesreca12

U februaru – Puntom na betonski stub

jovana mikica

Sleteo s puta i srušio zid

jugoKOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Ta ulicama je godina crna tacka po svim pitanjima, od kriminala do saobracaja.

 2. Anonimni kaže:

   

  stormwatch:

  Ta ulicama je godina crna tacka po svim pitanjima, od kriminala do saobracaja.

   

   

  …Mojito ne valja zadrtom antialkoholicaru u radnim jutarnjim casovima…ta ulica je godinama….

 3. dejan01234@gmail.com kaže:

  na jovan mikic  voze ko nenormalni . i ako  se izlazi    iz  ulice   farbare  to je opsano  po zivot 🙁

 4. Varga Tibor kaže:

  Godinama vozim se tuda,uvek strepim od vozaca sporednih ulica, mnogo njih iskacu bezobzirno, eto primer.Vozaci ne koriste migavce, valjda misle moram znati sta nameravaju?

 5. CICIRINELLA kaže:

  Kako je mocan taj CyberGhostVPN svi serveri iz Nemacke. Sedis u limenci na Radijalcu i kuckas sa IP adresom Nemacke i sve znas o dogadjanjima u Subotici i svi misle da si kod Merkelove. 

 6. stormwatch kaže:

   

  CICIRINELLA:

  Kako je mocan taj CyberGhostVPN svi serveri iz Nemacke. Sedis u limenci na Radijalcu i kuckas sa IP adresom Nemacke i sve znas o dogadjanjima u Subotici i svi misle da si kod Merkelove. 

   

   

  500, 1500, 2000, 2500?

 7. freelancer kaže:

  Ne razumem primedbe na raskrsnice, odnosno na postojeće stanje infrastrukture. Problem je u nedostatku saobraćajne KULTURE. Ništa drugo. Neko je napisao da "strahuje od izletanja….". Kako biciklisti ne "strepe"? Nisam doduše tamo, ali svojevremeno su mi strah zadavali biciklisti. Mogu ja sasvim pristojno i oprezno izlaziti i iz Tesline, iz Šantićeve pa i iz Kireške, a ono biciklisti u niskom letu… Ne vidiš ga dok ne čuješ TUP! (onda buljuk psovki). A za uključivanje u J. Mikića… pa valjda vozači imaju oči, valjda su koncentrisani da VOZE… Ili bolje da sednu na desno sedište, jer oni s desnog sedišta uvek vide SVE. I putnički mlaznjak u preletu na 10 kilometara…I uvek vrište: "Pazi!!!"

 8. sever kaže:

  Ta saobraćajnica je, kao i većina u našem gradu, katastrofalna po pitanju bezbednosti! Ništa nije obeleženo: pešački prelazi, biciklističke staze i njihovi prelazi, često nema čak ni vertikalne signalizacije. Da i ne spominjemo neobeležene tačke na kojima su dužni vozači iz sporednih ulica da se zaustave! A tek rupe na putevima i ulegnuća od poklopaca kanalizacije! Ali to nikome ne smete, dok neko ne strada ili ošteti vozilo. I povrh svega, članak spominje "širok kolovoz", čija širina je ispod svih standarda bezbednosti. Jednostavno, filozofija izgradnje i održavanja saobraćajnica je potpuno pogrešna i čak naopaka u ovom nazovigradu.

 9. krass1 kaže:

  Sto su biciklisti posebna prica ako se, u ovom slucaju, voze biciklistickom stazom koja se nalazi na  Jovana Mikica? Pa zar oni nisu na putu sa prvenstvom prolaza u odnosu na one iz ulica koje izlaze na taj put? Kao, uostalom, i pesaci?  Pa ako je to tako, a jeste, onda gospodo vozaci automobila vase je da prikocite jos pred pesackim prelazom a ne tek kada izadjete do kolovoza. Samo treba da se pridrzavate pravila o saobracaju i tada vam nece biti problem ni biciklisti ni pesaci, a ni Vi necete izazivati saobracajne nesrece.

   

OSTAVITE KOMENTAR