Sudar voza i automobila na Srpskom šoru

Preksinoć nešto iza tri sata na ukrštanju Somborske pruge i puta u Srpskom šoru desio se sudar privatnog automobila i voza. Prema informacijama kojima raspolažemo, privatni automobil je velikom brzinom udario u spuštenu rampu, polomio je i sudario se sa vozom koji je upravo tuda prolazio saobraćajući za Sombor.

Na svu sreću sve je prošlo bez većih posledica. U poslednjih nekoliko meseci u više navrata je zabeleženo lomljenje branika. Nestrpljivi vozači želeli su da pređu prugu kada rampa već počne da se spušta. Sve se završavalo lomljenjem rampe, što opet stvara velike štete Železnici. Niko od takvih vozača, na žalost, ne razmišlja o tome da ne ugrožava samo svoj život nego i živote onih koji su u vozu.

Pruga-1

Radio SuboticaKOMENTARI

 1. željko kaže:

  kako da se zaustavi kad se rampa spušta bez ikakve najave! svetleći signali ne upozoravaju na to. nije to slučaj samo na Srpskom šoru već i na Kelebijskom putu na istoj pruzi (somborskoj) te tada automobili, kamioni naleću na branike koji se u trenu spuštaju ispred njih. ne zbog nepažnje vozača dolazi do takvih udesa!

 2. stormwatch kaže:

  Ako se ja dobro razumem u pruzne prelaze, stvar je u tome da se istom prilazi sa apsolutnom paznjom i smanjenom brzinom cak i kada funkcionisu kao na zapadu t.j. besprekorno. E sad, sto neki misle da su jaci od voza ili nesto specijalno na svetu, to je problem druge prirode.

 3. komshija kaže:

  Ma da 🙁
  Treba Andrejin krst, znak stop, spuštena rampa pa i to nije dovoljno da neki kreten pod alkoholom ne prođe pored svega toga i udari u voz.
  Haloooo, ljudi o čemu pričate? Možda i zid da se podigne kada voz prolazi?
  Da je raskrsnica u pitanju i da je prošao na crveno, udario u šleper u pokretu,šta bi onda bilo i kakvi bi bili komentari???

 4. vokille kaže:

  Dobro nije ni rampa kurva pa da se spušta pred svakim vagonom!

OSTAVITE KOMENTAR