Sudbine dva pasaža…

Otprilike u isto vreme, pre par godina počeli su radovi u dva pasaža u Subotici. Jedan u Štrosmajerovoj preko puta Gradske kuće, a drugi na Korzou kao deo Vojnić palate. Svi preduslovi su bili da Vojnić palata dobije lepši, uredniji i profitabilniji pasaž jer je objekat u to vreme dobio svežu fasadu na uličnoj strani, nalazi se na boljoj lokaciji i sam pasaž je u potpunosti igrađen. Međutim…

.

Firma Bau Plan u Štrosmajerovoj prvo gradi jednu lamelu i gabaritno je uklapa u postojeći stari i zaštićeni objekat. Kasnije preuređuje postojiće objekat i kompletira pasaž. Novi objekat je gabaritima i fasadom u potpunosti uklopljen u stari i čine jedinstvenu celinu koja može da služ kao primer.

.

Novi objekat u pasažu

Rekonstruisan stari objekat

Na Korzou u Vojnić palati čiji je pasaž u potpunosti igrađen radovi su krenuli ali ubrzo i stali. Nakon par godina tavorenja, dobijen je prostor u kome je nekada bio bioskop a sada ne služi ničemu pa je obližni kafić iskoristio priliku da ga oplemeni gajbama coca cole i mineralne vode. Sa ogradom u svom centralnom delu, lošom implementacijom nekakve nastrešice ali i ugrađenom stolarijom koja nije deo palate čeka neka bolja vremena.

Da stvar bude još gora, relativno sveža fasada na ulici je pretrpela oštećenja pre svega zbog nepravilno postavljenih reklama koje su poskidane ali su za sobom ostavile oštećena u zidu.

Izbaci višak…KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

48 + = 56

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: