Sudija u alkoholisanom stanju za volanom

Sudija Osnovnog suda u Subotici Žužana Đorđević oštetila je drugo vozilo na parkingu u Muškatirevićevoj ulici u centru Sente i pobegla. Kada ju je policija pronašla i privela, odbila je da uradi alko-test, pa je u pritvoru zadržana 12 časova.
Incident se dogodio u nedelju 9. maja u popodnevnim časovima kada je Žužana Đorđević na parkingu vozilom udarila druga kola i nanela materijalnu štetu od 20.000 dinara. Đorđevićeva je, navodno, pobegla sa lica mesta, a posle dva sata policija ju je pronašla u njenoj kući i privela, a u stanici je odbila da uradi alko-test.
Kako se po novom Zakonu o bezbednosti u saobraćaju svako ko odbije alko-test smatra pijanim, sudija Đorđević je zadržana u policijskoj stanici 12 časova.
U Policijskoj upravi Kikinda, potvrđeno je da su iz ovih razloga priveli sudiju Đorđević i da je urađena uobičajena procedura kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za nastalu štetu. Posebno saopštenje o ovom slučaju, dodaju u PU nisu davali, jer je Đorđevićeva jedno od 100 lica na ovom području koje su od početka godine zadržane zbog sumnje na vožnju u alkoholisanom stanju.
Istražni sudija Osnovnog suda u Subotici Svetlana Radonjić koja je te nedelje dežurala u Senti izjavila je da ju je policija obavestila o incidentu.
– Obaveštena sam da je jedno vozilo na parkingu oštetilo drugo, te da je to vozilo kojim je načinjen prekršaj u vlasništvu Žužane Đorđević – ističe sudija Radonjić. – Kako sam proverila i nedvosmisleno utvrdila da ovde nema sumnje i da se ne radi o krivičnom delu, nisam ni izlazila na istragu, jer je ovaj slučaj dalje u nadležnosti policije i Prekršajnog suda.
Pokušali smo da kontaktiramo sa Žužanom Đorđević, koja je odbila da da izjavu za medije. Ona je i dalje sudija Osnovnog suda u Subotici, a kikindska policija je protiv nje podnela prekršajnu prijavu.

Izvor: NovostiKOMENTARI

  1. Markes kaže:

    Sta mozemo ocekivati od dece koja ovo vide. Ako moze sudija, politicar, mistar, sto ne mogu i ja.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 52 = 57

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: