Sudije i ranije opraštale siledžijama iz Subotice

Subotičanina Alekseja Bogovića (18) i njegovog vršnjaka i sugrađanina Valentina Salezu, koji su minulog vikenda, u dva odvojena napada, bili žrtve dvojice maloletnika i ranije su privođeni sudijama za maloletnike Višeg suda u Subotici, ali su uvek bili osuđivani na kazne ispod zakonskog minimuma.

 

Deca napadači, koji su sada osumnjičeni za gaženja automobilom i prebijanja sugrađana, privođeni su ranije zbog krađa i razbojništava.

 

U Višem sudu, međutim, juče nisu želeli da daju bilo kakve informacije o procesima koji su se vodili protiv napadača uz obrazloženje da su maloletnici i da se informacije o njima ne mogu iznositi u javnost.

 

Zahvaljujući opisima koje su dali povređeni mladići napadači su identifikovani, a jedan je i priveden. Ono što zbog čega su napadnuti mladići ogorčeni je činjenica da su protiv napadača podnete krivične prijave za razbojništvo, iako im je život visio o koncu.

 

– Kada te neko dva puta pregazi automobilom, to je pokušaj ubistva i sigurno ću podneti privatnu tužbu ukoliko pravosudni organi ne urade svoj posao. Bežao sam od njih, a onda su me pokosili automobilom. Bar 15 metara su me vukli, a kada su prešli preko mene, zaustavili su se i ponovo me pregazili. Zar je to razbojništvo? – pita se Bogović dok pokazuje otiske automobilskih guma na desnoj butini.

 

Direktor subotičke bolnice dr Goran Bićanin navodi da Bogović, pored brojnih opekotina i rana na telu ima i prelom karlične koristi, dok je kod Saleze ima 10 preloma na desnoj nozi.

 

 

Povređene mladiće juče su obišli i gradonačelnik Modest Dulić i predsednica Skupštine grada Marija Kern Šolja. Dulić je izrazio ogorčenje jer se napadači, poznati policiji po sličnim krivičnim delima, slobodno šetaju ulicama i naveo je da će tražiti da se u Subotici zaposli još policajaca jer ih nedostaje 40 odsto.

 

BlicKOMENTARI

 1. Burazer kaže:

  Šta sad podvaljujete neke maloletnike, fino su momci rekli da je jedan imao najmanje 30 godina… To što verovatno ide u 3-4 osnovne ne znači da ima 10 godina jebote

 2. Xmen kaže:

  Tog sudiju momentalno razrešiti i pokrenuti postupak protiv njega ! Ako ovo nije pokušaj ubistva, onda neznam koji jeste !!!

 3. Nena kaže:

  Da bude jos gore,ovo nije jedini slucaj..slucajeva kao ovih ima jos bezbroj i svi se pre ili kasnije zataskavaju jer su pocinioci cesto “tatini” sinovi..Sramota je u kakvom bez zakonju zivimo.Sramota je sto treba da se bojimo svaki put kada izadjemo na ulicu od ovakvih manijaka koji se slobodno setaju ulicama zbog “postenih” presuda.

 4. stormwatch kaže:

  Treba razresiti prvo malo vise nivoe vlasti od suda i sve pocistiti od vrha do temelja, no kako je u Srbiji samo vlast bitna to nema sanse da se dogodi.

 5. ridick kaže:

  kazniti  ih    strpati u  zatvor  sa   sudija  zajedno ,,, probajte da  ne  placate  racune  pa da   vidite   sta cika  sudija  radi ……..

   

 6. ? kaže:

  Sudijo  pa sto ih neodvedes i na sladoled.”Ipak su to samo deca”.Nema pravde u Srbiji narode.Dok sam stanovnistvo ne uzme pravdu u svoje ruke,stvari se nece resavati onako kako bi trebalo.Da li rec UBISTVO ili u pokusaju,nemaju vise nikakvu tezinu?Pljunili ste u lice ovim mladicima vasim ponasanjem.SRAMOTA !!!!

 7. Neša kaže:

  A u vreme vladavine koje stranke je 2009. godine sprovedena “čuvena” reforma pravosuđa zbog koje se domaća i strana stručna javnost godinama zgražava, zbog koje su ugledni i kvalitetni sudije i tužioci sa visokom stručnošću i dobrim rezultatima rada ostali bez posla, zatim javno kroz medije bili blaćeni, ponižavani i omalovažavani do te mere da su neki od njih iz očajanja sebi oduzeli život, ostalima (preživelima) kao i građanima na angro su kršena procesna i ljudska prava na šta godinama ukazuje Međunarodni sud pravde! Posledice razularene vladavine ovo društvo osećaće na svojoj koži dugo. I kada pitaš te sudije, tužioce, činovnike, partijske klimoglavce i podguzne muve zašto su ćutali i izvršavali naređenja, kao jedan odgovaraju da su samo radili svoj posao. Da, samo sa radili svoj posao uništavanja sebe, svoje porodice, društva u kom žive i države čiji su državljani a za taj posao su dobijali dobre plate i plaćene doprinose iz budžeta koji su punili građani od kojih su oni prvi nezakonito, bahato, brutalno i osiono otimali na osnovu nakaradnih i često neustavnih zakonskih odredbi a sve preko skandalozne reforme pravosuđa. Za takve opravdanja nema!

 8. JimmyQ kaže:

  Ma ljudi…Nisu samo sudije krivci. Razmislite malo koliko je kriminalaca više u zadnjih 20 godina, a koliko zatvora je izgrađeno od tada?! Ni jedan, to je odgovor. Slučajnost ili ne, ali država ne zatvara ološ jer nema gde, a to puno košta. Pazi samo one fore da te država ne tereti ako si ukrao nešto ispod 5000-10000 dinara..Pokradeni mora da pokrene privatnu tužbu. Zašto? Da bi ga država teretila ona sama mora da snosi troškove i suđenja i pritvora, a ovako će će neko da plati sve to. E to je problem…Nisu ni sudije ni policija cvećke…ali drvo truli iz korena i to jako i odavno!!

 9. Bela kaže:

  Kako bi se sudija osećao kada bih ga neko na taj način pokušao opljačkati i kako bi tada isto ovako delo kvalifikovao? Verujem da bi i pucao u samoodbrani i odbranio se, ničim izazvan.

 10. srbija kaže:

  VAZNO DA STE OBJAVILI IMENA I  SLIKE POVREDJENI MLADICA A NAPADACA TO JE TAJNOST SRAMOTA ZA OVU DRZAVU AKO SE MOZE RECI DA JE DRZAVA 
   

OSTAVITE KOMENTAR