Sudiji Obradoviću ukinut pritvor, brani se sa slobode

Viši sud u Novom Sadu ukinuo je pritvor fudbalskom sudiji Srđanu Obradoviću, osumnjičenom da je na fudbalskoj utakmici u Subotici između domaćina Spartaka i niškog Radničkog, favorizovao domaći tim.

Portparol suda Ivana Karapandžić precizirala je za Tanjug da je Obradoviću ukinut pritvor, jer su prestali razlozi zbog kojih mu je pritvor bio određen, s obzirom da su u istrazi ispitani svi predloženi svedoci.

Obradović je u pritvoru bio nepun mesec, a u daljem toku postupka će se braniti sa slobode.

Posle nešto manje od 30 dana provedenih u pritvoru, fudbalski sudija iz Jagodine, Srđan Obradović, dao je ekskluzivnu izjavu za Večernje novosti.

“U tom trenutku ja sam video penal i zato sam svirao kazneni udarac. Na mestu na kom sam stajao, video sam da je ruka igrača bila spuštena. Zato sam mislio da je bilo igranje rukom i latio se pištaljke”, objasnio je Obradović dan po izlasku iz pritvora Okružnog zatvora u Novom Sadu, u kojem je bio zbog sumnji da je zloupotrebio službeni položaj tokom utakmice Spartak Subotica – Radnički Niš (2:0), igrane 13. maja u Subotici.

“Video sam igranje rukom”, dodao je arbitar koji već 17 godina deli pravdu na fudbalskim utakmicama, a sedam sezona je u najvišem rangu – Superligi.

Obradović je rekao i da mu je posle dosuđenog penala prišao kapiten Radničkog i pitao ga da li je siguran u svoju odluku, na šta je on odgovorio da jeste.

Na pitanje “Novosti” da li se oseća kao “žrtveno jagnje”, Obradović je kratko rekao da “ko radi, taj i greši”.

Duel Spartaka i Radničkog bio je važan zbog borbe za treće mesto Superlige, koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Ispostavilo se da je Radnički i pored poraza u Subotici zauzeo tu poziciju, ali se i Spartak našao na međunarodnoj sceni pošto je Partizan u finalu Kupa savladao Mladost iz Lučana.

 

RTV/Večernje novostiKOMENTARI

 1. avet kaže:

  “Viši sud u Novom Sadu ukinuo je pritvor fudbalskom sudiji Srđanu Obradoviću, osumnjičenom da je na fudbalskoj utakmici u Subotici između domaćina Spartaka i niškog Radničkog, favorizovao domaći tim.”

  Pa ko će koga favorizovati, ako neće svoj svojeg.
  Pa naravno da neće nišlije da favorizuje.
  Šalim se, mogao je i njih da favorizuje da je dobio takve instrukcije.
  Nije fudbal više igra gde SAMO igrači odlučuju o pobedi i gubitku, već je tu umešana politika, novac, kladionice, biznis.

OSTAVITE KOMENTAR