Danas počinju Zavičajni dani

Pod sloganom „Različitost zbližava“ danas (utorak) će u Velikoj većnici Gradske kuće u 19.30 časova svečano biti otvoreni četvrti po redu Zavičajni dani, u organizaciji Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga. Tim povodom biće upriličena i izložba „Srbija kao sudbina“ akademskog slikara Nikole Brkanovića. O izložbi će govoriti književnik Đorđe Nešić.

subotica jesen

Među gostima na otvaranju biće i poznati književnik Milan Nenadić. Iz Podgorice dolazi Danica Crnogorčević, poznata etno interpretatorka, svačanost će zatim uveličati Hor „Mironosice“, Ivana Popadić, koja je bila u širem izboru za pesmu Evrovizije kao i devojčica Valentina Mališević, koja je nagrađivana na svim velikim međunarodnim festivalima

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. MILENIJA kaže:

  Savez srpskih udruženja u Srbiji!!
  Pa, u Srbiji su sva udruženja srpska!
  Zašto se ne zovu ono što jesu: Udruženja Srba koji nisu iz Srbije?

 2. Roviska kaže:

  Predivno,za svakog po nesto!!!!

 3. easy58 kaže:

  i nema problema oko finansiranja baš LEPO i veoma čudno. kolko će nas naš grad´načelnik za ovo ojaditi !!!

 4. croat kaže:

  Ako ce te okrecati jaganjce na raznju ispred Gradske kuce i pec krompir pod sacem, moze! Sve ostalo je i tako izgubilo smisao. Samo nemojte, molim vas, arlaukati, da mi nezpnem zalogaj!

 5. Tužni tropi kaže:

  Pretvaranje Subotice od grada u selo je toliko uzelo maha da centar grada tokom prolećnih i letnjih meseci liči na nekoliko malih, verski odvojenih mahala sa glavnim muktarom ustoličenim u gradskoj kući. Da se radi o smišljenom uništavanju urbanog duha nekada samosvesnog grada dokazuje i dodela sredstava na ovogodišnjem konkursu za finansiranje projekta u kulturi, gde je osim miljenika trenutne političke koalicije (festival Dezire, Festival evropskog filma Palić i Međunarodni festival dečijih pozorišta) najveći deo sredstava dodeljen negovanju tradicionalne narodne kulture. http://www.subotica.rs/documents/pages/8934_2.pdf.

 6. Zorica kaže:

  croat
  Upravu si samo razanj nista drugo….ali obavezno krompir…

 7. Megille kaže:

  Zaboravite Europu , Maria Theresiju , Habsburgovce , i ostale koji su stvarali ovaj grad vekovima. Ma ovo je Balkan bre …

 8. stormwatch kaže:

  @Megille

  Upravo tako. Medjutim u stavarnju Subotice su izuzetno bitnu ulogu igrali i Jevreji, a vidim njih bas nesto ne gotivite. Medjutim, danas su dosli senvichari, narko dileri i botovi da kroje sudbinu subotice i subotichana, da nas uvek gradske ljude uce njihovim senvich primitivizmima i prozivaju, a kad odu u zavichaj ne znaju sta je asfalt.

 9. Saban kaže:

  A Drljaca i Baja ?

 10. Hypation kaže:

  Ovo kao u kolonijalnoj Keniji.

 11. Megille kaže:

  @ stormwatch , Oni ,da ali mnogo kasnije su se doselili u grad- uostalom su spomenuti kao ‘ostali’ -namerno nisam pisao i nabrajao nacije je bi nekog izostavio…

 12. croat kaže:

  Sabane nisi u toku , kakvi Drljaca i Baja samo Jandrino Jato! (to je ono kad mislis da kolju zivu macku a ono kao muzika)

 13. proka kaže:

  @Megille

  Megille, Megille, strelasti krstiću, c,c,c

OSTAVITE KOMENTAR