Suzbijanje komaraca od sledeće nedelje

U toku je monitoring i utvrđivanje brojnosti odraslih jedinki komaraca, a očekuje se da će tretman njihovog suzbijanja početi sledeće nedelje. Iz Gradske uprave poručuju da bi ova godina mogla biti nalik prethodnoj kada je borba sa ovim insektima u pitanju, i dodaju da je iz budžeta za ovu svrhu izdvojeno 15 miliona dinara.

Iako smo prošle godine u ovo vreme već uveliko vodili bitku sa komarcima, većina sugrađana kaže da ih još uvek nije primetila. Ipak, ima i onih koji su imali bliski susret sa ovim dosadnim insektima.

Suzbijanje odraslih jedinski komaraca zbog vremenskih uslova još uvek nije bilo moguće, objašnjavaju iz Sekreterijata za komunalne poslove.

Tretman će se kao i prethodnih godina raditi iz vazduha i sa zemlje, a njime će biti obuhvaćena sva naseljena područja u našem gradu.

Nadležni podsećaju da je suzbijanje komaraca započelo larvidicidnim tretmanom, čiji je treći krug u toku, a takođe su tokom maja domaćinstvima podeljene tablete protiv larvi komaraca.

 

TV SuboticaKOMENTARI

 1. zedan kaže:

  naravno opet kasno… da su prskali pre mesec dana ovo sto nas ovih dana ujeda ne bi ni izleglo…
  mada po principu bolje ikad nego ikad… neka prskaju, mada su i prosle godine nekoliko puta najavili pa se nije desilo…
  prosli su izbori, nemaju zasto da se dokazuju…
  sve ih je vise sto nam piju krv…

 2. Indijanac kaže:

  I ja sam juče uveče izvršio monitoring i utvrđivanje brojnosti odraslih jedinki komaraca na mojoj terasi i utvrdio sam da ih ima 37 komada na kubni metar.
  Dok sam završio monitoring, bila je ponoć i bio sam sav izujedan i natekao od ujeda, jer su komarci bili nedisciplovani i nisu se baš hteli dati izbrojati.
  Celo vreme su bili u pokretu, u letu, previše su se brzo mrdali, i celo vreme su mi otežavali proces brojanja.

 3. Alas kaže:

  Ne znam šta se toliko, svake godine čeka. To već treba početkom maja. Ne može se živeti od komaraca.

 4. Trovach kaže:

  Prosle godine su komarci postali agresivniji bas posle avio tretiranja. K’o da su ih prskali steroidima. Interesantno, u poljoapoteci prodajem jedan efikasan insekticid protiv komaraca, ali se drzim uputstva k’o pijan plota. Pise da je za zatvoren prostor, ali ga je jedan moj kupac i poznanik upotrebio u dvoristu i svi koji su ga znali navalili kod mene. Ja, jos uvek sumnjicav, odlucim da ga isprobam u svom dvoristu. Poprskam zbunje, kucu spolja, pa cak i komarnike onako iskosa i stvarno, jedno 10-ak dana u dvoristu nije bio skoro ni jedan i mogao sam normalno da radim. Cim izadjem na ulicu, njih hiljade me napadaju. Mozda admin nece objaviti ime preparata, ali cu napisati. Vilotrin, narandzasta kesica od 50 grama ide na 10 l vode. Sada vec vise proizvodjaca na bazi iste aktivne materije (lambda cihalotrin) ima registrovane preparate cak i protiv krpelja, ali ih nisu registrovali protiv komaraca.

 5. Danijela kaže:

  Neznam samo kojim domacinstvima su deljene tablete.Mi ih nismo dobili.A sto se tice komaraca ima ih na izvoz a ne da nisu primeceni.

OSTAVITE KOMENTAR