Svađa zbog pola šora

Na samo 800 metara od velelepnog zdanja Gradske kuće i centra Subotice, kojim bi se dičile mnoge evropske metropole, žitelji ulice Staniše Neorčića još hodaju po blatu, a pokušaj njenog asfaltiranja ovih dana zavadio je dugogodišnje komšije.
Naime, ulica dugačka nešto više od 200 metara trebalo je da počne da se asfaltira početkom nedelje, ali su radovi obustavljeni, jer je iz budžetskih sredstava lokalne samouprave izdvojen novac za samo 100 metara asfalta. Kako uredbom nije propisano sa koje strane radovi treba da počnu, a meštani nisu mogli da se dogovore, bageri su utihnuli.
– Kada je donet samodoprinos 1996. godine odlučeno je da se asfaltira ulica u celini, na svih 100 metara, jer je tada na kraju današnje ulice bio privatan posed sa šupama i njivama – objašnjava Jožef Roka, stanovnik južnog dela ulice Staniše Neorčića. – U međuvremenu je taj deo pripojen, ali mi zahtevamo da ulica bude uređena u potpunosti i da radovi počnu kako zakon nalaže od početka ulice. Godinama čekamo na redovan put, jer je sramota da u širem centru grada u 21. veku gazimo po blatu, a i obilne kiše ovih dana napravile su pravi haos.
Predlog Mesne zajednice „Novo selo“, bio je da se sredi 50 metara sa svake strane, ali je to po rečima Roka unelo samo još veći razdor.
– To nema nikakvog smisla, jer je zakonski usvojeno da se asfalt ne cepka, a valjda prioritet imaju ljudi koji su na većoj visini, kako bi voda imala način da se sliva – ljutito komentariše žitelj severnog dela ulice, ne želeći da se predstavi.
Na adresu Lajča Bašića Palkovića, predsednika skupštine MZ „Novo selo“, svakodnevno stižu zahtevi da se situacija nekako reši. Ali u ovom slučaju čelnicima MZ ruke su vezane.
– Do sada smo iz budžeta grada dobili oko 1,8 miliona dinara, a jedino što mogu da učinim je da tražim da gradski oci izdvoje otprilike još toliko novca i da ulica bude kompletno sređena – ističe Palković.

Izvor: Vecerenje novostiKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

73 + = 79

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: