Svako će se večeras provesti

"Ponekad se i ja tako osećam kao da mi je glava u torti, a ne znam ko je režirao scenu. Na sreću, pre ili kasnije, ipak uspevamo da stvari stavimo na svoja mesta, uz pomoć dobre volje, sloge i ljudske saradnje. Da, stali smo kod torte…"

Bile su reči tadašnjeg gradonačelnika Subotice, Geze Kučere, koji je 2006. godine otvorio deseti po redu bal gradonačelnika u Nepkeru. Tada je Kučera simbolično preko torti u obliku raznih građevina, objašnjavao sudbije tih građevina a torte su svake godine menjale oblik, pa su tako pored Gradske kuće imale oblik i plave fontane, Rajhlove palate, Sinagoge i naravno Narodnog pozorišta koja je od svih torti bila najslađa a koja danas ostavlja gorčinu u ustima svih onih koji su je tada sa slašću pojeli. I ne samo njima već i nama koji tortu nismo ni liznuli.

Slika

Večeras, veliki broj uglednih zvanice grada prisustvovaće 15. po redu balu gradonačelnika ovog puta u režiji gospodina Saše Vučinića koji će u Maloj gostioni na Paliću, kao domaćin pozdraviti 200 gostiju. Prihod od ovogodišnjeg bala biće uplaćen Fondu za pomoć oboleloj deci i omladini do 18 godina.

I dok će se elita grada večaras malo proveseliti, preostalim građanima ostaje da sačekaju slike i snimke raznih medija kako bi i oni osetili deo te atmosfere. Građanima koji imaju nešto novca, pruža se mogućnost izlaska u grad, posete bioskopima, kafićima ili pak izložbama, a onima koji to nemaju, preostaje nikada zanimljiviji TV program. Od 20 časova i 5 minuta na RTS1 odma posle Dnevnika, igra najgledanija serija "Selo gori a baba se češlja". Pa, uživajte.KOMENTARI

 1. Gost kaže:

  Ja gledam Dvor to isto pocinje u 8. 🙂

 2. vana kaže:

  Javna je tajna da direktorima javna preduzeca kupuje ulaznice i na taj nacin doprinose humanitarnoj akciji. Ne brinite nisu oni sami platiti ulaznicu, to je iz nasih dzepova.

 3. nocna smena kaže:

  Ne samo direktorima jer Guslovima smo mi iz Cistoce kupili ulaznicu. Zato neko treba da odgovara!

 4. VanjaSu kaže:

  Kako moze Guslovu da placa Cistoca i zelenilo???/ Pa toje za smenu gradonacelnika sta se radi!!!

 5. Vucko kaže:

  A zasto placate Guslavu bal mislim znam da nisi verovatno ti taj faktor ali sigurno da mozes da kazes sindikatu ili nekom da to kazni se ko je platio iz firme

 6. Gost kaže:

  Toliko su postali bahati, da ih treba motkama isterati i to onim govljivim. Jedu, piju, voze se o nasem trosku, kartu u bioskopu nisu u stanju da plate a sada se i provode na takozvanom humanitarnom balu. Licemeri.

OSTAVITE KOMENTAR

8 + = 11

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: