Svakodnevno treba vežbati po pola sata

Svaki dan treba vežbati barem pola sata savetuju lekari i stručnjaci. 

 

Kada se to kaže ne misli se uvek na vežbe u teretani, jogu ili pilates. U obzir može da dođe i šetnja od pola sata svaki dan. U Subotici u okviru parka “Dudova šuma”, pored staze za trčenja napravenja i svevrsna “teretana na otvorenom”, gde građani mogu da dođu i vežbaju. Bez obzira na to Subotičani najviše vole da odlaze u teretane. 

 

teretana Bazen Prozivka 05

– Subotica je sama po sebi specifična. Ja se ovim bavim 20 godina i imam tri teretane. Ovde kod nas se dosta kampanjiski vežba. Mogu da podelim vežbače na dve grupe. Jedna grupa vežbača, dolazi isključivo u letnjem periodu. Druga grupa dolazi u zimskom periodu, ali postoji i mali broj ljudi koji će da vežba tokom cele godine – objašnjava vlasnik teretana “Evribadi” Emil Vaštag.

 

– Što se tiče žena, one uglavnom vežbaju na proleće pre nego što počnu da se nose kratke majice. Smatram da kod nas u državi nedostaje to da se građani pozivaju na vežbanje. Ja pratim i mađarske televizije i kod njih je to na mnogo višem nivou i veći broj građana su korisnici fitnes klubova i teretana. – dodaje on uz preporuku da se barem pola sata vežva tri puta nedeljno zbog zdravlja.

 

U teretanama Emila Vaštaga cene su pristupačne.

 

Jedan “suvi trening” na mesec dana 1600 dinara, sa kardio spravama 1800 dinara, a sa bazenom 3000 dinara. Teretane sa opremom koju naš sagovornik ima u Novom Sadu i Beogradu košta 5000 za mesec dana.

 

– Imam i trenere naravno i vežbače uvek prvo uputimo u sam trening, jer je napredak puno bolji ako osoba ima od početka nekoga pored sebe da mu pokaže vežbe. Stalno imamo nove sprave i programe. Da bi jedna teretana bila opremljena treba da ima 50 sprava i mogu da kažem da je teretana u “Hali sportova” opremljena na svetskom nivou – istakao je Emil Vaštag.KOMENTARI

  1. Bilder kaže:

    NAJJACE teretane u gradu su teretane Evrybody ! 

OSTAVITE KOMENTAR