Sve ide po planu-tvrdi Mrkonjić

Ministar za infrastrukturu i zaštitu životne sredine i prostorno planiranje, Milutin Mrkonjić i Oliver Dulić obišli su radove na obilaznici oko Subotice, Y kraku. Izgradnja oko 110 kilometara poluautoputa na Koridoru 10 obuhvata deonicu od Horgoša do 28. kilometra od granice sa Mađarskom, zatim deonicu od 38. do 98. kilometra puta Horgoš-Novi Sad i deonicu između Kelebije i Subotice u dužini od 24 kilometra. Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja godine.

Slika

Obilazeći gradilište ministar, Milutin Mrkonjić rekao je da je zadovoljan dinamikom radova na tom delu Koridora 10 i ponovio da je to trenutno najveće gradilište u Evropi.
Do sada je iskopano 13 kilometara, kolika i trasa obilaznice, a prvi sloj asfalta očekuje za dvadesetak dana. Jedan mali deo trase u dužini od 400 metara od Kelebije do Somborskog puta nije probijen, jer vlasnik salaša Farkaš, odbija da zameni ili proda zemlju.
Generalni direktor "Koridora Srbije" Mihajlo Mišić je kazao da je kišno vreme malo usporilo radove, ali da se naporno radi kako bi taj deo saobraćajnice bio pušten u promet u predviđenom roku. Problemi koji se javljaju oko ekspropijacije zemljišta i sa dalekovodima biće rešeni u najkraćem roku.
Pesak za izgradnju se dovozi iz Tavankuta. U preduzeću „Borovica“ kažu da imaju odlučnu saradnju sa gradom i naseljem Tavankut i da će nakon radova nadoknaditi eventualne štete nanete građanima.

Slika

Mrkonjić je na kraju kazao da će preduzeća „Borovica“ i „Koridor Srbije“ da doniraju po dva miliona dinara za potrebe narodne kuhinje u Subotici.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

25 + = 30

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: