Sve izvesnija gradnja nove Poslovne zone?

Na prostoru nekadašnjeg hemijskog giganta „Zorka“, u istoimenoj Mesnoj zajednici, biće izgrađena poslovna zona za lokalne preduzetnike.

zorka

Ljuben Hristov, pomoćnik gradonačelnika, kaže da je u pripremi studija za novu poslovnu zonu i da je plan da infrastrukturno uređeni poslovni prostori budu ponuđeni malim firmama, koje već posluju ili započinju biznis, da bi im bilo omogućeno da izađu iz garaža i drugih neuslovnih prostorija.

– Ima dosta posla da se prostor privede nameni, od čišćenja i izgradnje pristupnih puteva, ali onoliko koliko Grad budu koštali poslovni prostori, po toj ceni biće ponuđeno i preduzetnicima. Postojaće uslovi da ne bi došlo do manipulacija. Firme će morati da zapošljavaju i duži vremenski period da održavaju prostor i rade u njemu, a ne da ga preprodaju za nekoliko puta veću cenu od one koju smo im omogućili. Pripremamo paket pogodnih uslova, kakvi još ne postoje u Srbiji – kaže Hristov.

Gradska uprava je još uvek u pregovorima za otkup 30 hektara građevinskog zemljišta od „Zorkakopa“. Plac je prethodno bio u vlasništvu „Viktorija grupe“ koja je „Zorku“ kupila 2010. godine za 186 miliona dinara. Prostor ima trafo stanicu, industrijski kolosek i tri bunara i prema planovima prvog kupca, prostor je trebalo da bude sedište logističkog centra, zbog blizine granice sa Mađarskom i centra Subotice. Uređenje je započeto, ali je nekretnina ubrzo prodata drugoplasiranom kupcu, a pošto je 55 hektara ostalo zapušteno, Grad je odlučio da ga otkupi.

 

Subotičke novineKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR