Sve više beskućnika

U Subotici je sve više beskućnika. pre početka rada prihvatilišta na adresi Gajeva broj 50, Centar za socijalni rad je u hraniteljske porodice smestio četiri lica.

 

Milutin Bogdanović iz Lebana pre dve godine je došao u Suboticu da traži posao.Od zime se sklonio u prihvatilište, jer kada je ostao bez posla nije mogao da plaća stan.

 

– Porodica mi je poginula u ratu , došao sam u Suboticu zbog posla.Živeo sam u naselju Zorka i kada sam ostao bez posla izbacili su me iz stana. Govorim četiri jezika, znam da obavljam zidarske i molerske poslove, ali zbog godina retko ko me angažuje.Došao sam da se sklonim od zime – kaže Milutin Bogdanović.

 

 

U prihvatilištu je tokom vikenda sklonište potražilo devet muškaraca i jedna žena. Tokom prepodneva došle su dve porodice, tako da do 16 časova smešteno je oko 22 lica. Većina njih nema gde da živi, dok su pomenute porodice došle sa decom jer nemaju grejanje, struju i hranu. U prihvatilištu dobiju hranu, ćebad, smeštaj, mogu da gledaju televiziju i da se okupaju. Kapacitet je 30 ležajeva, ali ukoliko bude potrebe za više i za njih će se pronaći smeštaj, rekao je sekretar Crvenog krsta Mihalj Pece.

 

Ukoliko primetite da je nekome potrebna ova vrsta pomoći, možete da javite Crvenom krstu na broj telefona 621 101.

 

Inače za čišćenje snega za 150 dinara po satu prijavilo se 250 Subotičana. Odziv je iziuzetno veliki,a i sutra će se organizovati čišćenje snega po ulicama.

A kako stvari stoje izgleda da su po prvi put očišćeni parkinzi u gradu od snega. U saopštenju pomenutog preduzeća se navodi da je zbog vanredne situacije usled vremenskih prilika koje otežavaju rad komunalnih službi i saobraćaj u gradu danas i sutra parking besplatan. Od subote su radnici parkinga angažovani na čišćenju parkirališta i stalno su na terenu. Radi se po planu zimske službe u punoj pripravnosti i preduzete su sve potrebne mere kako ne bi došlo saobraćajnog kolapsa prilikom parkiranja. Radnici i mehanizacija su angažovani u tri smene na čišćenju parking mesta, zaključuje se u saopštenju.KOMENTARI

  1. dimovic trajce kaže:

    Nemam nista protiv vaseg momka sa slike snasao se. Izmisljate gluposti samo da ispunite satnicu koju vam u birokratskim foteljama placamo. Ovog momka kojeg predstavljate zajedno sa njegovim drugarima mozete naci u drugoj hali u buvljaku klasicni alkoholicari spavaju i pisaju po tezgama dok pi pricate da cinite dobra dela. Problem je u tome sto vecinu u prihvatilistima cine alkoholicari i oni kojima je zivot nerad, zamislite da moja baba zivi u Djurdjinu na upravi od centra 5km bogu iza nogu i ima penziju 15000hilj na 2 puta a 36 god. je radila od toga pola u ciglani sa lopatom u blatu do kolena od jutra do sutra a vice te za vase gluposti imati koliko puta vecu penziju ni neznate koliko imate masnoce u krvi i secera od sedenja u zapusenim kancelarijama. A koliko pomoci samo medjusobno delite e braco moja nije ni cudo sto nas niko ne voli… Cekajte kad dodje do bezvlasca kad jednom pukne nama siromasnima i pocnemo da vas jedemo griz po griz……….

  2. Nikola kaže:

    Meni treba preko time de da se okupam i ugrejem.Nemam de samo na ulicu

OSTAVITE KOMENTAR