Sve više krađa

U Osnovnom sudu u Subotici prošle godine rešeno je 228 predmeta koji se odnose na krivično delo krađe i 190 predmeta teške krađe.

 

Za krivično delo krađe izrečena je kazna se kreće od novčane, pa do tri godine zatvora, dok za teške krađe i do osam godina zatvora. Maksimalne kazne se izriču povratnicima, kažu u sudu.

 

U Osnovnim sudu u Subotici objašnjavaju da razlika između krađe i teške krađe se ogleda u načinu izvršenja krivičnog dela. Upoznati su da među osumnjičenim licima ima i povratnika i u takvim slučajevima se izriču strožije kazne.

crkva provala jedanKOMENTARI

 1. asd kaže:

  Javno streljanje…

 2. Pametnjaković kaže:

  Ovo  što je ovde iznešeno su neke  brojke, statistika o broju rešenih predmeta, odnosno o broju izvršenih DOKAZANIH krađa, gde postoje osuđeni krivci.

  Možemo da verujemo, a i ne moramo.

  Iako verujem u ove podatke da su istiniti, ja bih ipak voleo videti spisak počinilaca sa imenima i prezimenima, godinom rođenja, fotografijom počininilaca krivičnih dela.

  Ja ću tek tada u potpunosti poverovati u brojke koje su ovde iznešene.

  A i nisu to osumnjičene osobe više, već krivci čija su nedela dokazana.

  Mislim da bi iznošenje njihovog identiteta bila dodatna kazna za njih, a i nama bi dobro bilo znati kada ih ubrzo ponovo puste na slobodu, sa kime imamo posla i koga treba malo više da se čuvamo, koliko je to u našoj moći.

  Pa u Mađarskoj takve na televiziji pokazuju i kako izgledaju, podaci o njima su javni, a na sud ih vode kao pse džukele u lancima i lisicama, drugo oni ni ne zaslužuju.

  Sud bi trebao da ima na njihovom sajtu objavu svakog krivičnog dela sa osnovnim podacima o izvršenim nedelima, osuđenima sa imenima, znači svi podaci o ishodu suđenja i izrečenim kaznama, sa fotografijama krivaca.

 3. Bunjevac kaže:

  Uskoro ce doci nazalost takvo vreme da se nece moci ni resiti niti znati ko je nesto otudjio, ljudi mnogi iz straha ne prijavljuju kradje. Je nazalost vise se zaista ne zna ko sa kim saradjuje…

   

OSTAVITE KOMENTAR