Svečana skupština konjičkog kluba Bačka

Kako je istakao Miodrag Zagorac, predsednik KK Bačka, prošla sezona je bila u znaku proslave jubileja – 100 godina od osnivanja kluba!

U Subotici je održana skupština konjičkog kluba Bačka. Bila je to prilika da se čuje kako je ovaj klub radio prošle godine, koji su to istaknuti pojedinci i koja najbolja grla ovog kluba, te da se najavi sezona koja počinje u aprilu.

Kako je istakao Miodrag Zagorac, predsednik KK Bačka, prošla sezona je bila u znaku proslave jubileja – 100 godina od osnivanja kluba, a sezona je obeležena i trkama derbista, sa ključnom tačkom – 94. izdanjem Srpskog kasačkog derbija. Bačka je bila domaćin okupljanja kasača deset puta tokom prošle godine, po čemu su rekorderi u Srbiji, a kroz 82 kasačke partije nastupilo je 677 grla.

Najbolja grla KK Bačka su – od dve godine: Gil Higins AT, Aki Boj, Žolain de Sajan, od tri godine: Čet Bejker AT, Leon Tomas AT, Valter, od četiri godine: Sara Vogan AT, Armani B, Herkul de Sajan, starija grla: Jago d Amore, Safir AT i Hepi Dej.

Najbolji vozači su Branislav Mukić, Dejan Katanić i Boris Kečenović, vlasnici kasača: Animal trejd rejsing tim (Tomislav Višnjić), Marko Jozić i Petar Žužić, treneri Aleksandar Dimitrijević, Josip Gabrić i Ivan Mukić, a odgajivači Animal trejd RT, Branislav Mukić i Darko Tikvicki.

Najbolje francuske kobile su Dafne de Faverol, Dašez Fouteau, Galija d Ormoj. Priznanje namenjeno mladom vozaču zaslužio je Ričard Činčurak, a posebna priznanja dobili su KK Vojvođanin iz Sombora, sudija iz Slovenije Mitja Kos i Marko Zagorac, dok je priznanje „Rade Popović“, namenjeno medijskoj promociji konjičkog sporta primio lokalni komentator trka Josip Kujundžić.

Što se sezone koja predstoji tiče, plan je da u njoj bude održano devet kasačkih okupljanja. Otvaranje sezone zakazano je za 10. april, a među trkačkim danima koji se svakako izdvajaju jesu tradicionalne trke Subotička milja, 26. juna, dvodnevna Dužijanca (23. i 24. jul), kao i Trka grada Subotice, koja je na programu 16. oktobra.

 

Kurir sport/ L. DelićKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 60 = 64

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: