Svečani doček veslaču Mačkoviću

Nakon osvojene bronzane medalje na svetskom prvenstvu u veslanju u Plovdivu, Martin Mačković stigao je u rodnu Suboticu. Veslački klub Palić povodom još jednog uspeha ovog mladog veslača priredio je prigodnu svečanost.

Kolekciji odličija, mlada nada domaćeg veslanja Martin Mačković dodao je još jednu bronzu. U dvojcu bez kormilara, zajedno sa Viktorom Pivačem iz beogradskog Grafičara, Martin je ove godine osvojio svetsku bronzu. Ovo je četvrto svetsko prvenstvo za mlađe juniore sa kojeg se ovaj dvojac vraća s medaljama oko vrata, a prošle godine doneli su zlato iz Roterdama.

martin mackovic

“Sveukupno, ja sam stvarno zadovoljan. Dobar je rezultat svakako. Konkurencija je bila jača nego prošle godine. I mi smo bili brži nego prošle godine i pretprošle, ali je konkurencija bila jača”, utisak je Mačkovića po povratku u rodnu Suboticu.

Pred Martinom je poslednja godina studija na Univerzitetu Berkli u Sjedinjenim Američkim Državama, sa kojima je u osmercu takođe osvojio prvenstvo, po težini i značaju možda i veće od svetskog. Takođe, pred njim su izazovi i u seniorskoj konkurenciji bez ograničenja.

“Mislim da možemo stvarno ravnopravno da se borimo ovde u Srbiji sa sadašnjim seniorima, a možemo i na svetskoj sceni da se borimo za finale A. Mislim da možda još nije realno da uzimamo medalje sledeće godine odmah u nekoj disciplini na Svetskom, ali možemo sigurno da se borimo za finale”, optimista je ovaj mladi veslač.

Martinove medalje inspiracija su za mlade naraštaje Veslačkog kluba Palić. U čamcima koji oni sada voze svoju karijeru je Mačković počeo pre desetak godina.

“Mi se nadamo da će i Grad i Pokrajina i Republika imati više sluha i za ovakve male klubove kao što je Veslački klub Palić, a koji postiže ovakve izuzetno velike rezultate koje postiže Martin Mačković”, kaže generalni sekretar VK Palić Vladimir Antić.

Osim kluba, Mačkoviću su novi uspeh čestitali i predstavnici Grada Subotice, Veslačkih saveza, Narodne Skupštine i Martinovi sponzori.

 

RTV

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR