Svečano otvorena 33. Klincijada u Subotici

Narednih nedelju dana u Subotici će sve biti u znaku dece. Juče je, naime, svečano otvorena 33. Klincijada, tradicionalna manifestacija na kojoj nastupaju deca iz svih subotičkih vrtića.

Već na startu ovogodišnje “Klincijade” u Subotici deca su razigrana i raspevana. Tako će biti i narednih dana, kada će se svojim nastupima predstaviti svi vrtići Predškolske ustanove “Naša Radost”.

Klincijada je jedna od najlepših subotičkih manifestacija, koja traje već 33 godine.

“To su godine rada, meseci, sati, sekunde rada, vaspitača, medicinskih sestara, roditelja, svih nas koji negde direktno ili indirektno pomažemo u svemu tome. Zahvalni smo na svemu, posebno kada vidimo tu dečiju radost, onda nam je to najveća radost u životu”, rekao je Nebojša Markez, direktor PU “Naša radost”, Subotica.

“Na jednom mestu za pet dana videti preko hiljadu dece, koja su spremna, vesela, razdragana i spremna da pokažu upravo ono što rade sa svojim vaspitačima. To je ono što je čar ove klincijade”, saopštila je Nataša Aleksić, članica Gradskog veća Subotice zadužena za obrazovanje.

Pored Bunjevačkog kola, gde je održano otvaranje, “Klincijada” će se tradicionalno održati i u Hali Sportova, a procenjuje se da će narednih dana svoje umeće pokazati više od hiljadu i po njih.

 

RTVKOMENTARI

  1. Margita Stracenski kaže:

    Raduje me sve što se dešava u Subotici .Sjecam se kad je moja kcer u vrticu isla na more u organizaciji “Nasa radost” oni jos uvijek rade ljepe stvari za djecu.

OSTAVITE KOMENTAR