Svečano otvoreno igralište kod Lokomotive na Radijalcu

Kompanija Baersoft, tvorac brenda Nivea poklonila je Subotici igralište.

Igraliste radijalac

U saradnji sa lokalnom samoupravom kompanija je opremila dečije igralište na Radijalcu pored lokomotive sa sedam novih sprava. Jedan broj sprava je namenjen deci do šest godine, a tri sprave su za stariju decu. Donacija je vredna tri miliona dinara, a grad je uložio pola miliona dinara.

 

Posle Kragujevca i Subotica je dobila igralište. Reč je o višenedeljnoj kampanji za sređivanje parkova i igrališta širom zemlje, koja je započeta na društvenim mrežama i dobila je epilog na radost svih mališana. Reč je o modernom igralištu koji ispunjava sve standarde o bezbednosti dečjih igrališta, izbora sprava i sigurnosne podloge na igralištu. Kompanija svoju društvenu odgovornost želi da pokaže kroz opremanje zapuštenih igrališta širom Srbije i na taj način pokrene građanski aktivizam i nadležne institucije.

 

Pripremne radove za rekonstrukciju igrališta omogućila je lokalna samouprava, dok je nemačka kompanija obezbedila sredstva za opremu i specijalnu podlogu na kojoj se rekviziti nalaze. Pripremne radove je obavila firma “Komval”.KOMENTARI

 1. Ivan kaže:

  Lokomotiva na Radijalcu? zar nije vise u Jovana Mikica, malo pre Majsana?? kad su se preselili? 

 2. roki kaže:

  U tu lokomotivu ne idu deca, nego pijadnure. Ova je lokomotiva za decu:-))))))))

 3. dasHHa kaže:

  Lena,lena…. " Beiersdorf AG " , Deutschland

 4. Andrija kaže:

  To nije lokomotiva, nego parni valjak!

   

 5. esmeralda kaže:

  kako se čini, nažalost neće dugo trajati! Donacija je trebala da uključi i čuvara, a i vaspitača za decu i roditelje 7 dana i  24 sata!

 6. Kertvaros kaže:

  Misljenja sam da originalnom parnom valjku nije mesto na decjem igralistu. Mogucnosti za povredjivanje dece su jako velike i skakanje i pentranje po takvom objektu je visoko rizicno za decu svih uzrasta. Sa druge strane sam bukvalno prenerazen kako se postupa sa jednim primerkom tecnicke kulture i istorije. Parna masina, njeno otkrivanje, ergo i parni valjak , su kameni temeljci nase sadasnje civilizacije, industijalizacije, i uopste svega sto danas imamo. U zemljama zapadne Evrope takve stvari se restauriraju dovode u upotrebno stanje i cuvaju se u muzejima, za kako sadasnja tako i buduca pokoljenja.

OSTAVITE KOMENTAR