Šverc kulture

Šinobus-festival šverca kulture na relaciji Segedin-Subotica, sada već tradicionalno po četvrti put, organizuju KUD SÍN-tér, Symposion, Udruženje mladih pisaca (FISZ), Krug Atile Jožefa (JAK) i Prae.

 

Dok imaginarnu osu ovog festivala sa bogatom ponudom književnih, muzičkih, filmskih programa čini dvostruka trasa između Segedina i Subotice, organizatori očekuju goste ne samo iz ova dva grada. Šinobus kreće 1. oktobra iz Segedina u Suboticu (okupljanje od 10 časova na terasi krčme segedinske železničke stanice), a povratak je sutradan, 2. oktobra (okupljanje od 13 časova na terasi subotičke železničke). Put u oba pravca je besplatan (uz obaveznu rezervaciju karata u preprodaji!), a organizatori se unapred zahvaljuju svim dobrovoljnim i velikodušnim donacijama umetnutim u kasicu-prasicu. Nakon čitanja i svirke na šinobusu, publiku očekuju dalji kulturalni programi u oba grada.

 

U književnoj sekciji, između ostalog možete videti i čuti Endrea Kukorelija, Andraša Jeleša, Otoa Fenjvešija, Petera Polaha, Dragana Velikića, Mihajla Pantića i Zvonka Karanovića. U okviru festivala, grupa Tudósok nastupiće i u Segedinu i u Subotici. U subotičkom bioskopu „Lifka” prikazujemo filmove Andraša Jeleša. Na istom mestu 1. oktobra gosti će imati prilike da prisustvuju i razgovoru s rediteljem, dok smo za segedinsku publiku pripremili izbor iz filmova Želimira Žilnika, u bioskopu i kafiću Grand Café.

 

Za detaljan ovogodišnji program ili za utiske sa prethodnih festivala skoknite ovde: kulturcsempesz.blogspot.com

 

Organizatori mogu da pomognu gostima u vezi sa smeštajem u Subotici, ukoliko se zainteresovani jave na vreme.

 

Informacije i kontakt:
kulturcsempesz.sinbusz@gmail.com
Facebook: Kultúrcsempész Sínbusz

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: