Švercovali medicinsku opremu

Na graničnom prelazu Horgoš sprečen je pokušaj krijumčarenja polovne medicinske opreme, a na graničnom prelazu Kelebija krijumčarenje Biblije, saopštila je Uprava carina.

Slika

Vrednost polovne medicinske opreme, čiji je pokušaj krijumčarenja sprečen na graničnom prelazu Horgoš, procenjuje se na oko 10.000 evra. Detaljnim pregledom autobusa, švedskih registarskih oznaka, otkrivena su dva polovna oftalmološka aparata "Topcon", a protiv vozača je podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Na graničnom prelazu Kelebija, na izlazu iz Srbije, u autobusu koji saobraća na relaciji Beograd – Amsterdam, u prtljažnom delu autobusa carinici su pronašli Bibliju štampanu na nemačkom jeziku, izdatu u Berlinu, na kojoj je utisnut pečat niške biblioteke. Putnik D.D iz Niša, koji se prijavio kao vlasnik putne torbe u kojoj su carinici pronašli ovu staru knjigu, objasnio je da je Bibliju poneo kao poklon sestri ne znajući da ona ima ikakvu materijalnu vrednost s obzirom da je poseduje već 25 godina, navedeno je u saopštenju.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

1 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: