"Svet vina" u stečaju a radnici bez plata

Većina radnika vinarije WOW u stečaju dobila je otkaze, svima se duguje ukupno šest mesečnih zarada, a pojedini radnici ne mogu da odu u penziju zbog neplaćenih doprinosa, rečeno je na konferenciji za novinare Gradskog saveza samostalnih sindikata Subotice.

Slika

Kako je istaknuto, 15. marta je poreska uprava Subotice podnela predlog za otvaranje stečaja u vinariji WOW Živojina Đorđevića. Do stečaja, preduzeće je dugovalo radnicima četiri plate, koje su sada deo stečajne mase, kao i dve plate posle pokretanja stečaja.

Po tvrdnji radnika, 30. septembra Privredni sud je uveo stečaj, a 6. oktobra radnicima se obratio i vlasnik Đorđević, obećanjem da će preduzeće biti reorganizovano i da će proizvodnja biti ponovo pokrenuta, uz zadržavanje svih radnika na poslu.

Posle 1. oktobra, radnici su zasnovali radni odnos sa WOW vinarijom u stečaju, a 26. novembra 46 od 52 radnika dobilo je otkaze. Dva radnika imaju problema i sa odlaskom u penziju, zbog neplacenih doprinosa.

Sindikalci su optužili vlasnika firme da je, posle proglašenja stečaja, anti-datirao otpremnice robe na skladištima i prebacio je u tri svoje firme. Na konferenciji je saopšteno da će dokazi o tome biti predočeni nadležnim državnim organima.KOMENTARI

  1. Poki kaže:

    Kada ce savremeni tip neoblakanikus robovlasnika isceznuti i nestati iz ovog grada. Dve decenije gledamo kako lozu radnike i sve oko njih.

OSTAVITE KOMENTAR