Sveti Urban u znaku pomoći ugroženima od poplava

U nedelju 25. maja na Paliću se organizuje manifestacija „Palićke vinske svečanosti“, kojom se proslavlja Sveti Urban, zaštitnik vinara i vinogradara. Manifestacija će se održati na terasama kongresnog centra “Velika terasa” na Paliću u periodu od 10 do 20 časova i biće posvećena prikupljanju pomoći za ugrožene poplavama u Srbiji.

 

206

Svečano otvaranje će biti u 11:00 sati, kada će red vitezova vina “Arena Zabatkiensis” proglasiti rezultate i dodeliti nagrade najbolje plasiranim vinima, vinarijama i udruženjima  na “Godišnjem izboru najboljih vina na palićkom vinskom putu”. Otvaranje će biti propraćeno muzičkim programom i nastupom kulturno-umetničkog društva.

 

Pored promocije i izložbe vina i izložbe meda, u 9 časova biće organizovano i takmičenje u kuvanju riblje čorbe “Zlatni kotlić Palića” na poluostrvu.


Svi posetioci manifestacije koji na licu mesta pošalju sms poruku na broj 1003 će dobiti besplatnu degustaciju vina na štandovima prisutnih vinara ili čašicu rakije na štandu udruženja proizvođača i ljubitelja rakije “Subotička Peščara”.

 

Dan uoči “Palićkih vinskih svečanosti”, 24. maja, Rotary klub Palić će organizovati humanitarnu akciju ispred Velike terase na Paliću. Sva prikupljena sredstva biće donirana ugroženima sa poplavljenih područja.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR