Svetski dan zaštite životinja – na trgu

Tradicionalno, sedmu godinu za redom u centru Subotice se obeležava Svetski dan zaštite životinja.Po tradiciji, Udruženje za sitne životinje iz Subotice  u centru grada je upriličilo izložbu, papagaja, kunića, golubova i drugih sitnih životinja.Izloženo je oko 20 eksponata, među kojima su kovrdžavi golubovi, papagaji i kunići.

iyloyba

“Drago nam je što decu privlačimo,  da bi im ukazali i na životinje, da se bave sa tim malo ako bi mogli, ali sve to teže ide”, kaže  Zoltan Montai, odgajivač sitnih životinja.

Adam Pletl, predsednik Udruženja odgajivača sitnih životinja u Subotici, objašnjava da se u svetu ovaj dan sasvim drugačije obeležava.

“Recimo u razvijenim zemljama se otvore azili na taj dan, kao i zoološki vrtovi i mogu da ih posete i vide u kakvim uslovima žive te životinje. Mi za sada smo u ovakvoj fazi, da naše udruženje pokušava da skrene pažnju”, kaže  Adam Pletl, predsednik Udruženja odgajivača sitnih životinja Subotica.

Svetski dan životinja ustanovljen je 1931. godine, kada su ekolozi iz Firence želeli da ukažu na položaj životinja u svetu.KOMENTARI

 1. Branko kaže:

  Svaka cast Udruzenju jako lepo rade ! Posebno mi se dopalo na berbanskim danima gde su izlozili svoje ljubimce , samo tako napred ovo treba nasem gradu !

 2. ja. kaže:

  Nažalost ,kod nas samo na ovakav način…zečevi u kavezu bez ičega….neka i deca vide šta je “pravilno”… 🙁

 3. Safet kaže:

  Ako je zastita zasto su u kavezu? Pusti te zivotinje slobodno da budu

 4. Petar kaže:

  Vidi se gosp. Safete da se bas ne razumete u sitne zivotinje , ove zivotinje nisu odgojene u prirodi pa se i ne mogu pustiti samo tako da idu a kunice i zeceve ne mesajte jer to nije isto .. veliki pozdrav

OSTAVITE KOMENTAR

+ 76 = 86