Svi na Palić

Manifestacija otvaranja kupališne sezone "Svi na Palić" održava se u subotu 19. juna. Ova manifestacija koja se tradicionalno održava na Paliću, ove godine dobija novu dimenziju. Za razliku od prethodnih godina, Palić će prvi put dočekati leto i u radnoj atmosferi. Pored kulturno – umetničkog i sportskog programa, predviđene su i aktivnosti čišćenja i uređivanja Palića.
Preduzeće Park Palić odlučilo je da leto na Paliću počne sa aktivnostima izgradnje i obnove objekata, uređivanjem javnih površina i čišćenjem jezera, kao simboličnim početkom realizacije aktivnosti Master plana i afirmisanja Palića kao moderne turističke destinacije.

Program manifestacije:
Etno pijaca rukotvorina (od 9 do 19 h),
Izložba foto kluba Panonija (na temu vode), u Eco centru – (od 16 do 17 h),
Koncert Gudačkog kvarteta članova Subotičke filharmonije (od 17 do 18 h) na Muzičkom paviljonu,
Izložba Old Timer vozila ispred Velike terase (od 16 do 18 h).

Što se sportskih aktivnosti tiče, na peščanoj plaži se od 13 do 19h održava Beachvolley turnir dok Veslački klub "Palić" organizuje Omladinsku ligu Vojvodine.

U akciji čišćenja Palića, Ronilački klub Spartak vršiće podvodno čišćenje plaža (Peščana, Muški štrand, Ženski štrand) a Volonterska akcija udruženja “Nemirna Ravnica” vršiće čišćenje Auto kampa i Termalnog bazena.

Preduzeće Park Palić odlučilo je da leto na Paliću počne sa aktivnostima izgradnje i obnove objekata, uređivanjem javnih površina i čišćenjem jezera, kao simboličnim početkom realizacije aktivnosti Master plana i afirmisanja Palića kao moderne turističke destinacije, navodi se u saopštenju.KOMENTARI

 1. mateus kaže:

  Preduzeće Park Palić odlučilo je da leto na Paliću počne sa aktivnostima izgradnje i obnove objekata, uređivanjem javnih površina i čišćenjem jezera, kao simboličnim početkom realizacije aktivnosti Master plana i afirmisanja Palića kao moderne turističke destinacije.

  Ko jos veruje da se Srbija ozbiljno čisti tako i Palić. :O :|

 2. coyote kaže:

  ???? :^) Ako nastave tim tempom ko predhodnih godina, od masterplana ce ostati samo plan u istorijskom arhivu.

 3. Markes kaže:

  Od onoga sto pise na ovom sajtu nije uradjeno ni 1%, tako da se ne može reci da sprovodjenje plana traje vec tri godine…

OSTAVITE KOMENTAR

Svi na Palić

Prvi maj će se i ove godine obeležiti na na Paliću. Zvanično će biti otvorena 165. turistička sezona.Kao po tradiciji Palić će da postane veliki i luna park, restoran sa bezbroj roštilja i kotlića, kao i vašar starih zanata i rokotvorina.Trimbi, jedriličarska regata i druge sportke manifestacije biće i ovog Prvog maja upriličene na Paliću. Održaće se i nekoliko koncerata.Na Muškom štrandu će se održati koncert od 16 do 19 časova na kome će nastupiti Gabor Lenđel i druge grupe. Drugog maja u isto vreme održaće koncert pop muzike na letnjoj pozornici nastupiti Kati Kovač i Tamara Benčik.Na liniji broj 6 polasci autobusa "Subotica -transa" će biti pojačani, kao i polasci šinobusa i vozova za Palić. Samo sa propusnicama moći će se parkirati u ulici Jožefa Hegediša i Splitskoj aleji, na parkingu kod Male gostione.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR