SVM će podržati Vučića

Savez Vojvođanskih Mađara na predsedničkim izborima podržaće kandidata vladajuće koalicije,  premijera Aleksandra Vučića, predsedničkog kandidata Srpske napredne stranke.

Predsedništvo SVM-a donelo je ovu odluku imajući u vidu interese mađarske zajednice u Vojvodini i nakon što je razmotrilo nastalu aktuelnu političku situaciju u vezi sa predsedničkim izborima uzimajući u obzir i dogovor, koji je postignut početkom ovog meseca na sastanku sa predsednicima DSVM i SMJ.

Odnosi srpske unutrašnje politike, trenutna osetljiva društvena situacija, zatim proces pristupanja Evropskoj uniji, koji ima brojne poteškoće i suočava se sa opštom krizom vrednosti,  zahtevaju da svi političari prvenstveno i pre svega, moraju imati na umu da su najvažniji sigurnost građana, zajednica i stabilnost države.

svm

Predsedništvo SVM-a je  jednoglasno donelo odluku da će podržati predsedničkog kandidata, Aleksandra  Vučića, jer u njemu vidi osobu koja je posvećena procesu pristupanja EU i političara koji gradi dobre srpsko-mađarske bilateralne odnose i podržava prosperitet mađarske zajednice, kao i kandidata Srpske napredne stranke.  A SNS, koja je u prethodnom periodu bila na vlasti i imala najveću podršku građana, ispoštovala je koalicioni ugovor sklopljen sa SVM-om, a time i interese mađarske zajednice, navedeno je na kraju saopštenja.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. lazanja kaže:

  tako je bre kraljevi! samo napredno! gde da podrzite opoziciju pa ti ne mogu ni paucinu sa zida da skinu a kamoli sns!

 2. hehe kaže:

  posle Orbanu kukajte sto vas je sve manje u Vojvodini. Na sledecim predsednickim izborima cete biti nebitan faktor kao Rumuni, Bugari i Slovaci.

 3. Rastafarijanac kaže:

  Podržite ih podržite. Samo, počnite na vreme da učite ćirilicu. A nešto mislim da će vam muškatli zene biti Bora Drljača .

 4. alex kaže:

  Nismo ni svesni koliko nam je dobro

 5. djuka kaže:

  kako sejes tako ces i da zanjes.
  imate li i vi tu poslovicu, na madjarskom?

 6. Vesko kaže:

  A to je sve radi vasih drzavnih sekretara, kao i da budete u svim nivoima vlasti. Pardon, vi to radite zbog nas, zbog nasih građana, da nama bude bolje, kao sto to kazu i ostali nasi visoki politicari.

 7. nekoime kaže:

  jebao vas vas veliki vodja

 8. rax kaže:

  ovu poslednju recenicu je pastor uputio ds-ovcima i to sa punim pravom. na pityu bacsi vidicemo kako cemo, mozda mi sada imamo neke privilegije oko sendvica. a u koalicionom ugovori izgleda samo stoji da se ne smeju tuci vise madjari, jer ja samo to primecujem da se promenilo u nasu korist.u onoj velikon kuci u centru grada i ne vidim da ima vise madjara, a mozda su i ponestali. ja sam jako radoznala da cujem jednom sta je vms uradio za madjare, svih ovih godina od kako je pityu bacsi postao bos. ako on racuna kao zaslugu vms, sto madjarska renovira sinagogu i daje novac madjarima za unapredjenje privrede,, onda je ok.

 9. Pajo kaže:

  Toliko su dobri odnosi.Pa Vas Vucic se mejao kada su migranti bacali kamenice na vase sugradjane na Horgosu! A bunio se jer suzavac presao na nasu teritoriju! Pa vi ste izdajice svoje nacije sto niste podigli glas da nelete kamenice na vase sugradjane! Ali sad ce vas kazniti zbog ovoga na izborima za nacionalni odbor!

 10. Lenin kaže:

  @djuka “Ahogy vetsz, úgy aratsz. ” ili u ovom slučaju “Szart vetsz szart fogsz majd aratni”!
  Zna se da je SVM najveća politička qrveština.Ko je na vlasti njima jezik.U slučaju debakla odmah menjaju stranu.

 11. pickaboo kaže:

  Így most tiszta a lelki ismeretem hogy nem szavaztam rád legutóbb. De hogy megnyugtassalak amazokra a mozgalmasokra sem. Soha többe mocskok …

 12. misel kaže:

  utrkivanje oko podrske velikom vodji, a dozivecete debakl u Subotici jer Subotica pamti. Nisu Madjari ludi da glasaju za Vucica, ostace kuci. Samo ce Pastor i sin izaci.

 13. Pera kaže:

  Jednom je Pista rekao ” Ds je bio gore pa je pao sad je SnS gore i samo pasti moze” Pista i ti padas Snjima!Prodajes Madjare Pista ! Znam tebi je samo to bitno da oni koji ostanu glasaju Za Tebe! A neinteresuju te 10000 njih koji su otisli!Setise sta si dobio kao mali od mame kada nisi na prvi poziv jurnuo kuci! Na pola puta si se susreo sa papucom!

 14. Afet kaže:

  Svaka cas kapa dolje za madjare. A sto se u komentarima dozvoljava psovanje? Jedan clan je napisao jebao vas aca vucic cemu to?

 15. antifašista kaže:

  Afete – ponesi kući i Pištiku i Vučka ! Al ih više nepuštaj napolje !

 16. Izdajnik kaže:

  @Afet to pisemo jezikom koji jedino glasci SNS-a “raziju”. Samo gramaticki netacno je napisano, treba: “jeb’o”

 17. djuka kaže:

  @Lenin

  kedves Lenin ur, a kerdesem koltoi volt. 😉
  tisztelettel,
  Dj

OSTAVITE KOMENTAR