SVM isključio Kasu i Bunjika

Disciplinska komisija SVMa je na sinoćnom sastanku odlučila da iz stranke isključi počasnog predsednika stranke Jožefa Kasu i Zoltana Bunjika.

Do sukoba Kase i Bunjika sa jedne strane i SVM-a sa druge, došlo je nakon odluke SVMa da se ne podrži budžet Srbije, nakon čega je Kasa javno kritikovao stanačke kolege. Disiplinska komisija stranke je nakon toga odlučila da Kasi ukine zvanje počasnog predsednika.

Kako prenosi B92, Kasa iako isključen iz stranke koju je i sam osnovao, kaže da ne planira da osniva niti da se aktivno bavi politikom.

“Čim sam dao ostavku na čelo stranke to je bio znak da se povlačim iz politke. Ali to ne znači da nema mog mišljenje i da ne razmišljam, a to mojim drugarima smeta, to što Jozef Kase razmišlja kada je u pitanju opšti interes države i življa koji živi na ovim prostorima. Ja ću i ubuduće reći kad vidim da nešto ne štima”, kaže Kasa.

Kasa kaže da on stoji iza svojih reči i da i je sednica, kako on kaže, bila farsa. On svojim bivšim partijskim drugovima zamera i to što umesto da nesporazum reše dijalogom odlučili da njega i Bunjeka pozovu pred disciplinsku komisiju.

“Ja to smatram slabošću partije, da pokreće (postupak) protiv dva istaknuta člana te partije i nosioca te stranke. Smatrama velikom greškom da sadašnje rukovodstvo nije našlo snage da nas pozove na drugarski razgovor pa da razjasnimo neke stvari”, kaže KasaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: