SVM: Koalicije u interesu građana

Subotički izbori za mesne zajednice će biti završeni onda kada se u svakoj mesnoj zajednici završi izborna procedura nezavisno od toga da ponovljeni izbori neće u velikoj meri uticati na izborne rezultate. Naravno predsednici Mesnih odbora Saveza Vojvođanskih Mađara u većini od 27 Mesnih zajednica gde je SVM bio prisutan na izborima, održali su dogovore odnosno pregovore o eventualnim koalicijama sa potencijalnim političkim partnerima, jer u smislu odluke predsedništva Gradskog odbora SVM o koalicijama i saradnji u Mesnim zajednicama odlučuju prvenstveno predsednici mesnih odbora. Kao ideju vodilju Gradski odbor SVM je odredio da neće ući u koaliciju sa onim partijama u koje građani nemaju poverenja, odnosno čija politika je toliko udaljena od ciljeva SVM-a, da se ista ne može podupreti čak ni na nivou Mesne zajednice.

Slika

Ujedno predsednici Mesnih odbora SVM bili su otvoreni i započeli su i vodili su pregovore na nivou Mesnih zajednica sa Ligom Socialdemokrata Vojvodine i sa grupama građana, u interesu toga da se od strane građana dato poverenje na izborima srazmerno broju glasova bude pretočemo kroz koaliciano upravljanje u Mesnim zajednicama. Subotički Gradski odbor Saveza Vojvođanskih Mađara ne razume zbog čega je Demokratska stranka čekala da je SVM zamoli za bilo šta, ali ovome ni ne želi da se bavi. Istovremeno Gradski odbor SVM-a je sa zaprepašćenjem uzeo k znanju da je Liga Socijaldemokrata Vojvodine čiji su Mesni predstavnici na nivou novih mesnih zajednica postigli načelan dogovor o budućoj saradnji sa predstavnicima SVM-a na nivou Mesnih zajednica u javnosti preko svog predsednika Gradskog odbora daje izjavu da u koaliciju stupaju skoro isključivo sa Demokratskom strankom.

Veljko Vojnić je sa ovom izjavom opovrgao ne samo odluku svojih funkcionera u Mesnim zajednicama, nego i ciljeve svoje stranke, i to za nekoliko na ovaj način zadržanih direktorskih mesta i mesta upravnim odborima. Ujedno izjava Vojnić Veljka da je logičan korak sa aspekta interesa građana podupiranje Demokrata, nije ništa drugo nego izjava data u cilju da se održe lične pozicije. Odluka građana bila je suprotna od ovoga. SVM se nada da će Liga Socijaldemokrata Vojvodine razmisliti o interesima svoje dugoročne politike i preispitati svoju odluku- piše u saopštenju SVM-a.KOMENTARI

 1. Gost kaže:

  U SVMu ce morati ozbiljno da porade na povecanju koalicionih kapaciteta.

 2. joco1 kaže:

  Odakle ideje o koalicijama u mesnim zajednicama?
  U mesne zajednice građani su izabrali kakvo takvo u politici šaroliko rukovodstvo, jer smatraju, da svi treba da učestvuju u radu mesne zajednice. Po meni svi prema svojim mogućnostima treba da rade na ulepšavanju mesne zajednipce i na unapređivanju iste. Pre svega u mesnim zajednicama smo komšije, koji treba da se slažu odnosno da nađu zajednički jezik. Onaj političar, koji u mesnoj zajednici ne zna da sarađuje sa komšijom i ne zna da nađe zajednički jezik neka se ne bavi politikom.
  Tu nema pozicije i opozicije.
  Partijska zastava je vredela dok su bili izbori. Posle nema partijske zastave, samo zaduženja i ciljeva. Ciljeva, koji se mogu na različiti način ispuniti. Prema tome svi pa makar na različit način ali napred, bez politiziranih koalicija ali zajedno.

OSTAVITE KOMENTAR

69 + = 74

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: