SVM kreće u kampanju

Savez Vojvođanskih Mađara će i dalje nastaviti da se zalaže da Srbija postane normalna država i što pre dobije status kandidata za članicu Evropske unije. Predsednik SVM-a Ištvan Pastor kaže da će sve uraditi da se spreči balkanizacija Subotice. U proteklih godinu i po dana grad nije mnogo napredovao, što je dokaz da SVM nije kočio razvoj Subotice. Pastor je rekao da sadašnja gradska vlast nije dorasla izazovu da vodi grad i da tu ne misli na gradonačelnika, nego njegove savetnike koji u većini slučajeva nisu stručni i nisu dorasli poslu kojim se bave.
Savez Vojvođanskih Mađara do sada je predao 25 lista za izbore u mesnim zajednicama i do kraja nedelje u planu je sa se predaju još četiri liste.

Slika

Predsednik Gradskog odbora SVM-a u Subotici, Jene Maglai rekao je da su ovi izbori izuzetno važni i da će da pokažu pravu snagu pojedinih političkih partija.Maglai dalje objašnjava da se oni kao politička partija menjaju i prilagođavaju, tako da pojedina lica na listama, kao i nosioci listi nisu njihovi članovi, ali se slažu sa politikom SVM-a.
Maglai je prozvao članove Demokratske stranke i Demokratske stranke Srbije da su imali ranije formurale za prikupljanje potpisa. Savez Vojvođanskih Mađara jedino na izborima u Mesnoj zajednici "Palić" idu u koaliciji sa Demokratskom strankom Vojvođanskih Hrvata, a u ostalima samostalno. Pored toga, zalagaće se za dececentralizaciju i da se u narednom periodu formiraju opštine Palić, Bajmok i Čantavir. Maglai ističe da su ovi izbori izuzetno bitni i očekuje veću izlaznost nego ranijih godina kada se kretala od 15 do 30%.KOMENTARI

 1. Gost kaže:

  U pravu je Maglai, sve je istina za formulare. Nazad ovi crtaci zvezda i delioci jabuka, kada kradu na izborima.

 2. pera zdera kaže:

  A do sada smo bili nenormalna drava? Ostavili su nam zaostavstine u vidu pozorista, bazena, precistaca i plave fontane, raznih malverzacija sa poslovnim prostorima i tenderima… Posledice njihove vlasti ce se osecati godinama.

 3. nebitni kaže:

  Sacuvaj nas Boze SVM postenja i DS obecanja . Ostatak cine Haski optuzenici , njihovi bivsi , i tu i tamo neko ko se bas i nije stigao dokazati . Nema nam spasa – propasti necemo ! Poznato?

 4. jasmina kaže:
  nebitni napisao:Sacuvaj nas Boze SVM postenja i DS obecanja .

  Amen

  lena napisao: U proteklih godinu i po dana grad nije mnogo napredovao, što je dokaz da SVM nije kočio razvoj Subotice..

  Nego sta? Nismo napredovali jer zivimo na nekom baksuznom pesku? Ili nam je sudjeno da ne napredujemo i niko ne moze nista da preduzme po tom pitanju? Budalastine!

  lena napisao:Savez Vojvođanskih Mađara će i dalje nastaviti da se zalaže da Srbija postane normalna država

  Madjari ce da se zalazu da Srbija postane normalna drzava. Hmmm, logicno :^) Pogotovo sto ih nema juznije od Dunava i Save.
  Btw, to je neki citat? Neko je od njih rekao "normalna drzava"?

 5. coyotesu kaže:

  Nesposobnost i nestrucnost, ali i partijski poltronizam su najvece kocnice. I SVM i DS a i ostale stranke su pune ovakvih kadrova koji na realnom trzistu rada ne bi ni na pumpi radili.

 6. pera kaže:

  je li ovaj “gost“ clan nesretnog g17 ili se meni smo cini…smesan si jasmine

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: