SVM sjajno prošao u Vranju

Vest zvuči nadrealno: u Vranju, u kojem živi slovom i brojem šestoro Mađara (0,01 odsto ukupne populacije), Savez vojvođanskih Mađara (SVM) osvojio je značajan broj glasova. Na nekim izbornim mestima u Vranju, SVM je bio drugi, odmah iza SNS-a.

Primera radi, na biračkom mestu 24 u Osnovnoj školi “Dositej Obradović”, SNS je osvojio 540, a SVM 123 glasa, ostavivši daleko iza sebe SPS koji je osvojo 67 glasova.

U Republičkoj izbornoj komisiji niko se danas ne javlja na telefon, pa “Slobodna Subotica” nije u prilici da objavi koliko je tačno glasova SVM dobio u Vranju, ali taj broj po svoj prilici nije zanemarljiv. Prema nezvaničnim informacijama, SVM je u Vranju bio treći po broju osvojenih glasova na republičkoj listi, iza SNS-a i SPS-a, sa oko 1.200 glasova.

Predsednik Gradske izborne komisije u Vranju, Stojan Ilić, za Slobodnu Suboticu kaže da je informacija o izbornom uspehu SVM-a u Vranju tačna, ali da je on ne bi komentarisao, budući da su u njegovoj nadležnosti isključivo lokalni izbori.

– U Vranju je, osvojivši dvadesetak odsto glasova, dobar uspeh postigla lista “Srpska desnica”. Ova lista je na lokalnoj listi bila pod rednim brojem četiri. Izgleda da su neki Vranjanci, na ponekim biračkim mestima, glasali za SVM na nivou republike, po inerciji zaokruživanja broja četiri sa lokalne liste – kaže Ilić.

Informaciju Slobodne Subotice potrvdio je i Saša Stojković, urednik portala Infovranjske. On kaže da je SVM značajan broj glasova dobio u selu Neradovcu i u nekim gradskim područjima gde živi značajan broj pripadnika romske zajednice.

Izvor Slobodne Subotice iz Vranja, koji je želeo da ostane neimenovan, kaže da iza “Srpske desnice”, za koju je, iz nekog razloga, očigledno glasao značajan broj Roma, stoji izvesan kapital i da je to u gradu javna tajna iz koje je nikla nova politička snaga, na koju će od sada morati da se računa.

Bilo kako bilo, “Srpska desnica” je animirajući svoje birače u Vranju i okolnim mestima osevapila SVM.

U SVM-u kažu da ništa ne znaju o svom izbornom uspehu u Vranju. Osoba koja je u SVM-u odgovorila na telefonski poziv “Slobodne Subotice” rekla je samo da se zove Mirjana i da ne vidi u čemu je problem ako je SVM zaista u Vranju dobio značajniji broj glasova.

Kada smo joj rekli da nije u pitanju problem, već kuriozitet koji može da ukaže na dosta toga, ona je odgovorila neodređeno, da se rad SVM-a ceni u Subotici i ostalim gradovima, te da o ovom slučaju zaista ne zna ništa.

 

Slobodna SuboticaKOMENTARI

 1. Djuka kaže:

  kakvi su ovo “izbori” bili, brate mili…
  sve su pokrali, dopisivali glasove, falsifikovali zapisnike i – nikom nista.

  ovo nije narod, ovo je stado.

 2. Anonimni kaže:

  gde si djuka ko se ljuti znas e sta mu sleduje hehehe
  manjina ste sta da vam radi sns

 3. Robert kaže:

  Kakva sprdačina od izbora.

 4. Pere kaže:

  To je sve bilo osim izbora dragi ljudi

 5. Oki kaže:

  Ako ste pročitali vest od prvog do poslednjeg slova, jasno je svima da je upitanju neki “lokalni kapital” koji stoji iza te stranke” Srpska Desnica”. A ne SNS.
  E sad, to što nažalost imaju pravo glasa i nepismeni, i oni koji stvarno nemaju pojma o politici, to je već nešto što se zove demokratija. U suprotnom bila bi diskriminacija. Ovako neko im je rekao zaokruži br 4 i oni zaokružili.
  Mada ima mnogo i onih koji su doselili iz Vranja u Vojvodina, pa možda im se svidio Pastorov program. A možda im i žene naredile, ako su se već oženili zbog mađarskih papira, onda moraju i glasati za mađare.

 6. rax kaže:

  po komentarima, kao i po clanku se vidi koliko je nacionalna pripadnost bitna kod nas. pitanje: mislite li da bi vms losije vodio vranje nego jedna entnicki cista srpska stranka? srbiju su upravo upropastili cistokrvni srbi, patriote i velike nacionaliste, a taj proces se i nastavlja. na stranu vms, kada bi politicari birani po znanju i postenju, ne po nacionalnosti, srbija bi procvetala. zakon o poreklu imovine, vracanje iste, kase bi se napunila za cas. pozitivna propaganda prema komsijama, pozitivno iskoriscavanje multinacionalnosti drzave – u roku od 6 meseci bi srbija mogla da postane pristojna, cenjena zemlja sa lepom buducnoscu.

 7. DelBoj kaže:

  @Oki

  da da da u vranje nema laganje tamo je &desnica& razbila lokalne izbore novcem tajkuna koji sigurno nije blizak nepostojecoj opozociji nego sns ovde su isto pokusali sa klovnovima na listi srs pa nisu prosli jer su ih suboticani prozreli sada desnicu koriste kao pre izbora da ne kazem za sta…..

 8. Pere kaže:

  @rax bravo!!

 9. Igor kaže:

  Rax prvo nauči kako se zove ta stranka, drugo nije u pitanju nacionalnost već veličina i rad dotične stranke vernog saradnika snsa i svih drugih vlasti, u vojvodini veći deo Mađara ne glasa za njih a kamoli srbi u vranju. Šuplja priča.

 10. zig zigi kaže:

  Vranje je deo Vojvodine! Pravda Vranjancima!

 11. Trovach kaže:

  @DelBoj…U Vranje nema laganje. Sto kila svinja, dvesta kila mast 🙂
  Jos jedan. Vranjanac u vojsci i rodi mu se sin. Sav sretan, pa pita: “Tatko, kol’ko je tezak?”
  Tatko: “Ima osam kila.”
  Sin: “Sto ga, bre, meriste na onaj kantar za pijac!?”

 12. dosta mi je svega kaže:

  Anonimni, uleti ti “kruti”, sram da Vas bude.Mislim da vam polako dolazi kraj.

 13. Pfc kaže:

  Tacni su rezultati, madjari su u Vranju dobili skoro 1300 glasova iako u tom gradu i okolini zivi 6 madjara. Prica ide tako da je neki lokalac platio romima da zaokruze br.4 na listi sto su ovi uradili kako na papiru za lokalne, tako i na papiru za republicke izbore a SVM je na republickim bio pod br.4…ovo je samo jedan mali primer “regularnosti” ovih izbora

 14. Robert kaže:

  00:32 / Vranje – Gradska izborna komisija u Vranju obradila je 7,22 % biračkih mesta, a najviše glasova osvojila je lista Aleksandar Vučić – Za našu decu“ – 51,19 %.

  Prema podacima vranjskog GIK-a, druga je Grupa građana „Srpska desnica Vranje – od naroda za narod“ sa 19,75 %, treća je lista „Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija JS“ sa 10.63 %, a četvrta izborna lista „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije“ sa 9,92 % osvojenih glasova. Izborna lista „Metla 2020 – da počistimo Vranje“ ima 1,80%, “Za kraljevinu Srbiju – za kraljevsko Vranje“ 1,62% i lista “Za bratstvo i jedinstvo“ 0,43%.

 15. Ledenjak kaže:

  Možda je Pastor mislio na mesto gradonačelnika u Vranju.Prosto se naježim kad pomislim koliko dobrih stvari bi mogao tamo da napravi. Vranjanke bi piškile petrolej kad bi ga tamo videle ,a bilo bi nešto i za tatu

 16. Robert kaže:

  00:32 / Vranje – Gradska izborna komisija u Vranju obradila je 7,22 % biračkih mesta, a najviše glasova osvojila je lista Aleksandar Vučić – Za našu decu“ – 51,19 %.

  Prema podacima vranjskog GIK-a, druga je Grupa građana „Srpska desnica Vranje – od naroda za narod“ sa 19,75 %, treća je lista „Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija JS“ sa 10.63 %, a četvrta izborna lista „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije“ sa 9,92 % osvojenih glasova. Izborna lista „Metla 2020 – da počistimo Vranje“ ima 1,80%, “Za kraljevinu Srbiju – za kraljevsko Vranje“ 1,62% i lista “Za bratstvo i jedinstvo“ 0,43%.

 17. Milos Veliki kaže:

  Od mađarskih pevača najviše volim Stanišu Stošića.

 18. Milos Veliki kaže:

  Pusto, pusto, pusto mi je sve
  Nema, nema moje Ilone….

 19. Luki kaže:

  Kupovina glasova za desnicu Mise Vacica od strane SNS u Vranju ima komicne rezultate.

 20. Iva kaže:

  Davali su Romima 2000 da glasaju za Desnicu, na lokalu. To ceo grad zna! Za br.4 a nisu isti br.bili na lokalu i na Republickom nivou i to je to! Tako su 3. Inace iz Vr.sam

 21. hhh kaže:

  Mlatimuda

OSTAVITE KOMENTAR