SVM: Senzacionalistički pokušaj da se umanji naš izborni uspeh

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) optužio je danas Savez za Srbiju (SZS) da kroz „senzacionalistički pristup“ pokušava da umanji „istorijski izborni rezultat“ SVM-a.

SVM je u saopštenju za javnost naveo da Pokrajinskoj izbornoj komisiji ili Republičkoj izbornoj komisiji nije podnet prigovor na rezultate izbora na biračkom mestu broj 71 na teritoriji Grada Subotice, niti je podnet prigovor na odluke nadležnih komisija, kojima je obuhvaćeno to biračko mesto.

„Zapisnici na sva tri nivoa izbora su na biračkom mestu broj 71 potpisani od strane predsednika biračkog odbora, njegovog zamenika, članova i njihovih zamenika i u zapisnicima nema primedbi, niti je tražen uvid u izborni materijal“, piše u saopštenju.

Dodaje se da su na tom biračkom mestu članove imale sve izborne liste, koje su ispunile zakonske uslove, a predsednik i zamenik predsednika nisu delegirani od strane SVM-a.

„Pozitivnim propisima je regulisano da je zabranjeno neovlašćeno snimanje i fotografisanje unutar biračkog mesta, tako da postoje elementi da nadležni organi sprovedu istragu i utvrde kako je nastao snimak koji čini prilog saopštenja SZS-a“, naveo je SVM.

SZS je danas saopštio da je protiv sekretara mesne zajednice „Palić“ Tibora Bognara podneta krivična prijava zbog sumnje da je na dan izbora, 21. juna, u periodu od 20.00 do 21.30 časova u Subotici, u Osnovnoj školi „Miroslav Antić“, na biračkom mestu broj 71 na Paliću, neovlašćeno izmenio broj glasova dodavanjem glasova pri prebrojavanju.

Savez za Srbiju u Subotici čine Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka i Srpski pokret Dveri.

 

BetaKOMENTARI

 1. Afet kaže:

  Vas senzacionistucki uspeh:)))

 2. Bunjevac uvik kaže:

  Ne veruj sebi i svojim ocima,vec ovima iz ,,Vranja,, veruj!

 3. MikiM kaže:

  šta se sad javljate?! uhvaćen pa uhvaćen! ako je nevin pustiće ga. zar ne?! brate mili, oladite! čovek je uhvaćen u nedozvoljenoj radnji. dobro je što je neko to snimio. i treba da bude kažnjen a ne da ga jos branite. kakvu poruku šaljete?! da li malo razmislite pre nego što bubnete bilo šta?!

 4. Djuka kaže:

  Aham, razumem: nije problem sto je neko krao vec to sto je neko lopova snimio.
  I nije problem sto vam je neko dopisao 1200 glasova u Vranju.
  I nije problem sto ste u Subotici dobili samo 17.000 glasova, od 50.000 Madjara.

  Imate li vi obraza?
  (pitanje je retoricko)

 5. Inspektor.. kaže:

  Palić su ‘prepustili’ SVM-stranci. Naime Kern Imre je stanovnik tog mesta. Ovo je slićan dogovor kao kada su se delile ingerencije u Javnim Preduzećima u Subotici i to po stranačkim pripadnostima…Uostalom SVM je u koaliciji sa SNS strankom Aleksandra Vučića…

 6. Igor kaže:

  Nista se tu konkretno ne vidi.

 7. suboticanin kaže:

  U Vranje nema laganje

 8. Palic kaže:

  Djuka , da te ispravim od 30,000 hiljada Madjara 17,000 hiljada.
  Priznaj , nije lose.

 9. Djuka kaže:

  @Palic
  50.000 po poslednjem zvanicnom popisu 😉
  A uveren sam da je i ovih 17k glasalo kao i onih 1200 u Vranje – na zapisniku ih ima a glasova u dzaku nema.

 10. Palic kaže:

  Djuka , u redu ,sve znas !

 11. Cane-r kaže:

  svm+sps+sns diktatura vlasti bez opozicije , demokratija 50 % praznih kuca, pokradose sve

 12. DuSu kaže:

  A što se ovi javljaju kad nigde u tekstu SZS-a nije spomenut SVM nego isključivo ličnost. Inače mislim da bi, osim dotičnog gospodina, trebalo da krivično odgovaraju svi članovi biračkog odbora, izuzev onih koji su stavili primedbu u zapisnik u vezi ovog incidenta, a takvih očigledno nije bilo.

OSTAVITE KOMENTAR