Istraživanje: SVM uživa poverenje 32,4% ispitanika

Radionica za istraživanje nacionalnih manjina „Identitet“ iz Sente je tokom januara sprovela istraživanje političkog raspoloženja vojvođanskih Mađara. Istraživanje je urađeno na reprezentativnom uzorku od 800 punoletnih pripadnika vojvođanskih Mađara.
Ovom je prilikom, među ostalim ustanovljeno da Savez vojvođanskih Mađara uživa poverenje 32,4% ispitanika. Jedna četvrtina simpatizera Saveza vojvođanskih Mađara može se smatrati nepokolebljivim biračkim telom te stranke.

SVM

Dvadeset posto simpatizera Saveza vojvođanskih Mađara bi glasala za Mađarski pokret , a 43,7% onih , koji su čuli za Mađarski pokret , smatra da bi on trebalo da učestvuje na izborima . Jedna četvrtina onih koji u ovom trenutku ne znaju je li bi glasali za Mađarski pokret , na skali od 1 do 5 simpatičnost Mađarskog pokreta su ocenili ocenama 4 ili 5. Dvadeset posto ispitanika bi glasala za neku od građanskih ( srbijanskih ) stranaka .
Detalji istraživanja dostupni su na mađarskom jeziku na internet stranici : vvv.idkm.org , saopštila je Radionica za istraživanje nacionalnih manjina “ Identitet “ iz Sente .

 

Radio SuboticaKOMENTARI

  1. Megille kaže:

    Svi su oni bili komunisti ,pa ne treba se čuditi ….

  2. Petar kaže:

    Sve zavisi ko narucuje istrazivanje ,tako ga i rade !

  3. Vesk kaže:

    Ceo Canatvir jer uz vas, jer ste „sacuvali“ njihovu zadrugu, dok je direktor bio vas bos, a posle za vreme stecaja, isto vas uvazeni clan, koji je sada pritvoren, istina ne zbog zbog zadruge, vec jednog drugog poljop.kombinata, koji je isto tako dobro sacuvan, kao i cantavirska zadruga.

OSTAVITE KOMENTAR