„Swarovski“ iz Malog Bajmoka

„Swarovski“ – made in Mali Bajmok

.

Još jedan memorandum je potpisan. Ovoga puta je pored predstavnika države i grada paragraf na memorandum ostavio i predstavnik kompanije „Swarovski“. Ambasador Austrije u Srbiji Klemens Koja je zajedno sa ministrom ekonomije Nebojšom Ćirićem i gradonačelnikom Sašom Vučinićem potpisao dokument po kojem će Swarovski uz podršku države i grada izgraditi svoju fabriku u Subotici, tačnije u Malom Bajmoku.

.

Memorandum je trebalo da potpiše član izvršnog borda kompanije „Swarovski“ Markus Langes Svarovski, koji, međutim nije mogao da sleti u Beograd zbog magle.

.

Nakon potpisivanja memoranduma, sledi procedura u skupštini grada i prikupljenje potrebne dokumentacije za izgradnju. Ukoliko sve bude teklo po planu, gradnja fabrike bi trebala da startuje u proleće iduće godine. Prva faza je vredna 15 miliona evra i u planu je da se zaposli 600 radnika, dok bi nakon nje usledila druga faza koja bi stajala 25 miliona evra.

 KOMENTARI

  1. stormwatch kaže:

    BRAVO!

  2. Anonimni kaže:

    Odlicno ! Idemo dalje !!!

  3. samotnik kaže:

    Odlicno! Na ovoliko prostora zaposleno oko 1000 ljudi. U Subotici otpusteno vise od 3000 ljudi i ko zna koliko nezaposlenih, samo zato sto, ovi iz stranaka gradjanske opcije, ne znaju stvoriti jednu zdravu ekonomsku sredinu u ovoj i od njih poharanoj i bedom prozetoj drzavi. Idemo dalje!!!

OSTAVITE KOMENTAR